Eνα εκτενές αφιέρωμα στις ομάδες που κέρδισαν την άνοδο από τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική ξεκίνησε η αθλητική ιστοσελίδα grasidi.gr, ξεκινώντας από την Φαρκαδόνα.

Όπως αναφέρει η ΑΕ Φαρκαδονας που στον 5ο όμιλο εξασφάλισε την άνοδο στην Γ εθνική πριν ακόμα ολοκληρωθεί το μίνι πρωτάθλημα των μπαράζ, και έτσι το Τρικαλινό ποδόσφαιρο μέσα σε 10 ήμερες πανηγυρίζει και δεύτερη άνοδο.

Μετά τον Α.Ο. Τρίκαλα ο οποίος ανέβηκε στην football league, η Α.Ε. Φαρκαδόνας κέρδισε 1-0 το Βελισσάριο Ιωαννίνων και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Στο κατάμεστο από 1500 και πλέον φιλάθλους γήπεδο του Νεοχωρίου η Φαρκαδόνα έκανε το ιστορικό άλμα.
Η Φαρκαδόνα είναι κωμόπολη του νομού Τρικάλων. Βρίσκεται στα ανατολικά του νομού, ανάμεσα στα Τρίκαλα (30χλμ απο τα Τρίκαλα) και την Λάρισα. Ο οικισμός στο παρελθόν ονομαζόταν Τσιότι αλλά μετονομάστηκε σε Φαρκαδόνα το 1955 από το όνομα της αρχαίας Θεσσαλικής πόλης που ήταν χτισμένη περίπου στην ίδια θέση.Η Φαρκαδόνα είναι έδρα του δήμου Φαρκαδόνας και έχει πληθυσμό γυρω στους 2.500 κατοίκους.

Η ιστορία της Ομάδας
Σημαντική είναι η αθλητική προσπάθεια των νέων της Φαρκαδόνας τα τελευταία 53 χρόνια. Ξεκίνησε με την ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα "Δήμητρα" που διατηρήθηκε μέχρι το έτος 1962. Σαν γήπεδο είχε τον καταργημένο Νεβρό, εκεί όπου σήμερα είναι κτισμένα τα διδακτήρια του Γυμνασίου. Ακολούθησε το 1962 η ίδρυση της Αθλητικής Ένωσης Φαρκαδόνας που ήταν μια από τις πρώτες ομάδες που ιδρύθηκαν στο Ν. Τρικάλων.
Χρώματα ομάδας : Μπλε - Άσπρο
Έδρα : Δημοτικό Στάδιο Φαρκαδόνας Κ. Θεοδώρου - Απ. Οικονομούλας
Χωριτικότητα Γηπέδου : 3500 καθιστοί
Διακρίσεις : 2 φορές Κυπελλούχος ΕΠΣΤ ( 2007 - 2009 ) ,
Πρωταθλήτρια Α' ΕΠΣΤ ( 2004 - 2005 )
2 Συμμετοχές στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ( Δ' Εθνική ) ( 2005 - '06 και 2006 - '07 )

Προεδρος της ΑΕ Φαρκαδόνας ειναι ο κ. Γεώργιος Χαλβατζάς,εδώ και μια δεκαετία στον προεδρικό θώκο της ομαδας με συμπαραστάτη και βασικό χρηματοδότη της ομάδας τον κ. Τάσο Φραγκούλη.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Τάκης Ρούσσας που επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας πριν 3 χρόνια (ξανά ήταν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και το 2004-2005 όταν ο σύλλογος αγωνίστηκε στο περιφερειακού πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής. Ο κ. Ρούσας έχει πανηγυρίσει και πέρυσι άνοδο στην Γ εθνική με την ομάδα Φλαμούλι που αργότερα συγχωνεύθηκε με τον ΑΟΤ.
Από τα αστέρια της ομαδας και πρωταγωνιστές της φετινής επιτυχίας οι Θεόδωρος Φορτούνης αδελφός του διεθνή ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ο Αλέξης Νικούλης και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Πέτρος Διβανές.
Ο Δήμος Φαρκαδόνας, ως ένδειξη χαράς και ικανοποίησης για την άνοδο της Α.Ε.Φ στη Γ' Εθνική κατηγορία ετοιμάζει μεγάλη φιέστα, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στην κωμόπολη
Εκεί, θα στηθεί μία μεγάλη γιορτή που θα έχει ως κεντρικά πρόσωπα τους πρωταγωνιστές της ανόδου, με πλούσιο φαγοπότι, μπουζούκια και διασκέδαση μέχρι πρωίας.