Διεξήχθη το τριήμερο 10-12 Ιουλίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων κορασίδων, νέων εφήβων στα Τρικαλα. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη αφού έλαβαν μέρος πάνω από 150 αθλητές.
Την Παρασκευή 10 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένη ατομική χρονομέτρηση στη περιοχή της Χαϊδεμένης όμως εξαιτίας της ξαφνικής καταιγίδας και χαλαζόπτωσης , αναβλήθηκε για το Σάββατο το πρωί. Ο Π.Α.Ο Φοίνικας έλαβε μέρος με 3 Τρικαλινούς αθλητές, την Χάιντη Μητσούλα στη κατηγορία νεανίδων και τους Νίκο Μητσούλα και Βασίλη Ευσταθίου στη κατηγορία παίδων. Ο αγώνας ήταν 14 χιλιόμετρα και δυστυχώς η αθλήτρια μας στο 5ο χιλιόμετρο έπαθε λάστιχο και εγκατέλειψε, ενώ οι Μητσούλας-Ευσταθίου κατέλαβαν την 8η και 22η θέση κρατώντας δυνάμεις για τον αγώνα αντοχής 91,4 χιλιόμετρα που έγινε την ίδια μέρα στις 5 το απόγευμα.
Ο αγώνας είχε πάνω από 80 αθλητές, ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία Τρικάλων. Ο αθλητής Νίκος Μητσούλας μπήκε στο ξεκόλλημα που έκαναν 6-7 αθλητές στα πρώτα 10 χιλιόμετρα και αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά έως και 4 λεπτά από τους υπόλοιπους κατάφερε να τερματίσει μόνος μέσα στην πόλη του κάνοντας περήφανους τους συμπολίτες του που τον στήριξαν με την έντονη παρουσία τους τόσο μέσα στην διαδρομή όσο και στον τερματισμό στην πλατεία, δικαιώνοντας έτσι τους κόπους και τις θυσίες μιας ολόκληρης χρονιάς.

Πολύ καλά πήγε και ο Βασίλης Ευσταθίου αφού κατέλαβε την 8η θέση, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει.