Aπό τη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες των Τρικάλων (προ τριετίας), ο Κώστας Φλεβαράκης έχει φροντίσει προκειμένου οι "κυανέρυθροι" να νιώθουν σχετική σιγουριά αναφορικά με την παραμονή τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Τουλάχιστον στον βαθμό του δυνατού, αφού δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί ο στόχος. Εν τούτοις, τα Τρίκαλα έχουν τον τρόπο.
Για όλα βέβαια υπάρχει κι η αντίστοιχη εξήγηση, η οποία εν προκειμένω αφορά την παρουσία ενός ψηλού που κάνει τη διαφορά. Δεν θα ήταν παράλογο άλλωστε να πούμε πως σε κάθε μία από τις τρεις σεζόν (συμπεριλαμβανομένης της φετινής) που τα Τρίκαλα βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία, οι ψηλοί τους είναι αυτή που ηγούνται της προσπάθειας και οδηγούν εκ του ασφαλούς την ομάδα στην επίτευξη του στόχου.
Όλα ξεκίνησαν με τον Πάτρικ Γιούιν Τζούνιορ, η συνέχεια δόθηκε με τον Κένι Κάντζι, ενώ φέτος δημιουργήθηκε... παράδοση με την άφιξη του Όβι Σόκο. Οι τρεις τους έχουν πολλά κοινά, αλλά και στοιχεία που τους ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα, ο πρώτος ήταν μακράν πιο έμπειρος από τους διαδόχους του. Ο δεύτερος αποχώρησε από την ομάδα στα μισά της σεζόν γιατί τα Τρίκαλα... δεν τον χωρούσαν πλέον -για να μετακομίσει στη Σάσαρι, με την οποία κατέκτησε τον τίτλο στη Lega Basket.
Τη φετινή αγωνιστική περίοδο το καλό... τρίτωσε, με τον Όβι Σόκο να παίρνει τη σκυτάλη και να ξεχωρίζει, έχοντας 14.4 πόντους, 8.1 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ κατά μέσο όρο. Είναι χαρακτηριστικό πως ύψους 2μ01 φόργουορντ/σέντερ μόλις μια φορά (σε δέκα αγώνες)  σημείωσε μονοψήφιο αριθμό πόντων, την ώρα που μετρά τέσσερα νταμπλ νταμπλ -απέναντι σε Κόροιβο (14π., 12ριμπ.), Καβάλα (13π., 10ριμπ.), Ολυμπιακό (21π., 11ριμπ.) και Παναθηναϊκό (13π., 10ριμπ.).
Κάπως έτσι, οι φίλοι των Τρικάλων έχουν ξεχάσει γρήγορα τον Κένι Κάντζι, που πέρσι αποτελούσε τον αγαπημένο παίκτη της εξέδρας. Κι όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς πως ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 11.7 πόντους και 5.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Επιδόσεις που του έδωσαν το εισιτήριο για τη Σάσαρι, για να ακολουθήσει η Μπρίντιζι, στην οποία αγωνίζεται από το καλοκαίρι.
Πριν από αυτόν, υπήρχε ο Πάτρικ Γιούιν Τζούνιορ, σε μια μεταγραφή που είχε προκαλέσει αίσθηση. Ο γιος του ζωντανού θρύλου των Νιου Γιορκ Νικς ήρθε στη χώρα μας με σκοπό να κάνει τη διαφορά. Και την έκανε! Οι αριθμοί (12.9 πόντοι, 6.9 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ) λένε την αλήθεια για την παρουσία του βετεράνου, πλέον, παίκτη ο οποίος πλέον εργάζεται ως προπονητής στο κολέγιο από το οποίο αποφοίτησε, το Georgetown.
Μετά από όλα αυτά, καταλαβαίνετε πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποιον θα βρει ο Κώστας Φλεβράκης το ερχόμενο καλοκαίρι. Αν τα Τρίκαλα βρίσκονται στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ κι εκείνος συνεχίσει να κάθεται στην άκρη του πάγκου. Είπαμε: ο έμπειρος τεχνικός "έχει μάτι" σε ό,τι αφορά τους ψηλούς, με την παράδοση που έχει δημιουργήσει ο ίδιος να αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της ικανότητάς του.
sport24.gr