Μία σπουδαία νίκη που του απέφερε το πρώτο Κύπελλο Γ' Εθνικής στην ιστορία του πήρε σήμερα ο ΑΟ Τρίκαλα στο Δημοτικό Στάδιο της Άμφισσας κερδίζοντας τον Εθνικό Πειραιώς με 3-2!

Ο ΑΟΤ ξεκίνησε με γκολ, αλλά ισοφαρίστηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, η ομάδα έδειξε πως μπορούσε να κατακτήσει το τρόπαιο αποδεικνύοντάς το με την απόδοση που έπιασε στο β' μέρος. Εκεί τα γκολ του Βαγγελή και Σαχινίδη έδωσαν τη νίκη και το κύπελλο στα Τρίκαλα, δίνοντας και το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους δεκάδες φιλάθλους που ταξίδεψαν στην Άμφισσα για να δουν από κοντά το παιχνίδι.

Πριν από τη σέντρα η διοίκηση του ΑΟ Τρίκαλα τίμησε τον Γιάννη Μαντζουράνη. Παρών στην εξέδρα ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Δυνατά ξεκίνησε τον αγώνα ο ΑΟ Τρίκαλα απειλώντας σε πολλές περιπτώσεις την εστία του Βουτσινά. Σε μία από αυτές ο... συνήθης ύποπτος Σαχινίδης σκόραρε με πλασέ ανοίγοντας το σκορ στον τελικό.

Στη συνέχεια ο ΑΟΤ έλεγχε το παιχνίδι, χάνοντας και πάλι κάποιες καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα γκολ, ωστόσο ο Εθνικός ήταν αυτός που σκόραρε. Στο 40' ο Τέλλος έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Σούφλας ισοφάρισε για τον Εθνικό Πειραιώς.

Το σκορ όμως δεν άργησε να αλλάξει και πάλι. Στο 52' ήρθε το δεύτερο γκολ για τον ΑΟΤ χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βαγγελή. 

Στο 59' ο Καμπλώνης ήταν αυτός που κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο για τον ΑΟΤ, με τον Κουτσόπουλο να το εκτελεί απευθείας στα δίχτυα του Εθνικού κάνοντας το 3-1 για τον ΑΟΤ και φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το κύπελλο στα Τρίκαλα.

Στο 85' ο Εθνικός κατάφερε να μειώσει με σουτ του Σούφλα και πάλι βάζοντας "φωτιά" στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Μετά το γκολ του Εθνικού προκλήθηκε ένταση εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου με συνέπεια ο αγώνας να διακοπεί προσωρινά.

Δυναμική παρουσία των οπαδών και επεισόδια

Στο στάδιο της Άμφισσας ταξίδεψαν εκατοντάδες Τρκαλινοί φίλοι δίνοντας παλμό στην ομάδα του ΑΟ Τρίκαλα. Σημαντική ήταν και η αριθμητική παρουσία των φιλάθλων του Εθνικού Πειραιώς. 

Παρ' όλα αυτά, δεν έλειψαν και οι εντάσεις, καθώς οι φίλοι του Εθνικού διαμαρτύρονταν έντονα για τη διαιτησία στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου πετώντας κάποια αντικείμενα στο γήπεδο, ενώ στη συνέχεια ένας φίλαθλος τραυματίστηκε από κροτίδα, με αποτέλεσμα να έρθει ασθενοφόρο στο στάδιο.

Μετά την επίτευξη του τρίτου γκολ του ΑΟΤ σημειώθηκε και πάλι μικρή ένταση μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις:

ΑΟ Τρίκαλα: Ντάσκας, Σκούπρας, Τέλλος, Παπαευθυμίου, Κουτσόπουλος, Σπάσιτς, Βαγγελη, Κέρι, Μοσχάκης, Καμπλιώνης, Σαχινίδης

Εθνικος: Βουτσινάς, Χαλκιάς, Γερόλυμος, Μακρής, Κουκούλης, Γούλας, Παυλάκης, Σούφλας, Λίγκος, Δοροβίνης, Μάναλης

Δείτε το φωτορεπορτάζ του sportrikala.gr από το γήπεδο της Άμφισσας: