Με πεντάδα εκτάκτου ανάγκης (χωρίς πάγκο), αγωνίστηκε ο Αστέρας Τρικάλων την Κυριακή στο Κλειστό της Σταυρούπολης, όπου ηττήθηκε από τον Άρη Θεσσαλονίκης με σκορ 53-44. Εκτός της προγραμματισμένης απουσίας του Δ. Τσίπρα, εκτάκτως απουσίασε και ο Καλαϊτζίδης λόγω τραυματισμού.
Οι παίκτες του Γ. Χατζή έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν στο παρκέ, απέδωσαν καλά στην άμυνα και, αν ήταν λίγο καλύτεροι στις λεπτομέρειες στο τέλος του αγώνα, θα μπορούσαν να κάνουν και την έκπληξη απέναντι στους 9 Αρειανούς που είχαν απέναντί τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα μέσα του τρίτου 10λεπτου πέρασαν μπροστά με 27-28    ενώ δύο λεπτά πριν το φινάλε μείωσαν σε  49-44.
Τα καλά νέα για τον Αστέρα ήρθαν από την Καβάλα, όπου η τοπική Ίρις νίκησε τον Μ. Αλεξανδρο, και έτσι οι Τρικαλινοί ελπίζουν ακόμη στη διεκδίκηση της 3ης θέσης του ομίλου.  Για να το καταφέρουν πρέπει να νικήσουν τον Μ. Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη την επόμενη αγωνιστική, και να περιμένουν νίκη του Άρη στο ντέρμπι με τον Μ. Αλέξανδρο που ακολουθεί.
Σκορ ανά 10λεπτο: 13-12, 27-21, 38-29 και 53-44
ΑΣΤΕΡΑΣ: Χατζής 16, Καραμπίνας 4, Μανώλης 6, Φιλίππου 10 και Ορέστης 8.