Ο Δήμος Μετεώρων ανακοινώνει τη διεξαγωγή ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "ΔΙΑΝΟΙΞΗ “VIA FERRATA” ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΑΒΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ".

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 129.006,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.) και 159.967,44 € (με Φ.Π.Α.). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα οικονομικά προσφορά.

Ένα έργο που πέρασε από σαράντα κύματα και  φαινόταν ακατόρθωτο να υλοποιηθεί, επιτέλους, γίνεται πραγματικότητα χάρη στην αποφασιστικότητα και τη συστηματική δουλειά της Δημοτικής Αρχής υπό την ηγεσία του Δημάρχου Θεόδωρου Αλέκου.

Το έργο αυτό, που απαιτούσε εξειδικευμένες γνώσεις και συνεπή προσέγγιση, έρχεται στο προσκήνιο με την ενεργό συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Ενημέρωσης, κ. Δημήτρη Λύπα, σε στενή συνεργασία με τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου, κ. Γιώργο Βαϊου. Η συνεχής προσπάθεια και η δέσμευσή τους ήταν καθοριστικές για την ολοκλήρωση του έργου, από την αρχική φάση μέχρι τη διεξαγωγή της δημοπρασίας.

Η δημιουργία της Via Ferrata στον Γάβρο και τον Άγιο Δημήτριο αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία με στόχο τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Η δραστηριότητα αυτή συνδυάζει την αναρρίχηση με την πεζοπορία, προσφέροντας έναν μοναδικό τρόπο ανακάλυψης των εμβληματικών βράχων της περιοχής.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό στην περιοχή, προσελκύοντας τόσο λάτρεις της αναρρίχησης όσο και ειδικούς τουρίστες. Η δημιουργία ενός δικτύου δραστηριοτήτων στην περιοχή αναμένεται να δώσει νέα δυναμική στον τοπικό τουρισμό και να δημιουργήσει ευκαιρίες ανάπτυξης σε διάφορους τομείς.

Είμαστε σίγουροι πως το έργο αυτό θα αποτελέσει μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την επόμενη δημοτική αρχή, η οποία θα έχει όμως την ευθύνη της  σωστής υλοποίησης και συντήρησης αυτού του έργου.

Δείτε αναλυτικά την διακήρυξη: Δήμος Μετεώρων

Από το γραφείο του Δημάρχου