Ένα απόγευμα με τρικαλινές γεύσεις που μαγείρεψαν 14 νέοι και νέες σεφ από τα Τρίκαλα, κυριάρχησε στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2024.
Οι διερχόμενοι/ες είδαν από κοντά και γεύτηκαν, τα όσα οι σεφ μαγείρεψαν, με τις συμβολές και την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους. Διότι και οι 14 εκπαιδεύτηκαν επί 250 ώρες σε Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης στη Μαγειρική, που αιτήθηκε ο Δήμος Τρικκαίων και υλοποίησε η ΔΥΠΑ Λάρισας τον περασμένο Μάιο.
Εξάλλου, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μιχάλης Λάππας, οι ανάγκες των καιρών απαιτούν λύσεις για ανέργους, με τον Δήμο Τρικκαίων να προβλέπει αυτές τις ανάγκες και μέσω των συνεργασιών, να προσφέρει κατάρτιση.
Ζητήματα σχετικά με το πρόγραμμα σε χαιρετισμό τους η διευθύντρια της ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κ. Ευφροσύνη Χατζηκωνσταντίνου και ο διευθυντής ΚΔΒΜ της ΔΥΠΑ Λάρισας κ. Δημήτρης Γεράσης, καθώς και η πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Εφη Λεβέντη.
Παρέστη επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων Χρήστος Ζαραμπούκας, η κ. Καλλιόπη Γεροστεργίου, προϊσταμένη τμήματος Επαγγελματικής Εκπ/σης & Κατάρτισης ΔΥΠΑ Θεσσαλίας, καθώς και η αρμόδια από το τμήμα Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων κ. Βάσω Πουλιανίτη.
Οι 14 νέοι/ες σεφ καταρτίστηκαν σε θέματα που άμεσα αφορούν συγκεκριμένο κλάδο της εστίασης και του τουρισμού και αυτήν την κατάρτιση διαπίστωσαν οι τρικαλινοί/ες, που απόλαυσαν τις δημιουργίες τους, σε μια μικρή γιορτή μπροστά από την Ομπρέλα Ζογγολόπουλου.
Από το γραφείο Τύπου