«Ανοιχτές πόρτες» αυτό το Σαββατοκύριακο στα οινοποιεία και στα Τρίκαλα. Οι Τρικαλινοί οινοποιοί υποδέχονται τους λάτρεις του κρασιού προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις και γευστικές… διαδρομές.
Ο Σύλλογος Φίλων του Κρασιού «ΟΙΝΕΑΣ», που μετρά περίπου 4 χρόνια λειτουργίας διοργανώνει για το Σαββατοκύριακο εκδρομές σε οινοποιεία της περιοχής αλλά και σε οινοποιεία του Μετσόβου. Ο κ. Νίκος Λασπάς μιλώντας σήμερα στο στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ εξήγησε ότι για τα μέλη του ΟΙΝΕΑ το κρασί αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό. Μέσω των πολλών γευσιγνωσιών που έχουν κάνει προσπαθούν να ανακαλύψουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε κρασιού, ως προς τη γεύση, το άρωμα, την διαδικασία παραγωγής.
Σε ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητες του κρασιού, έναντι άλλων ποτών, ο κ. Λασπάς επεσήμανε ότι είναι φυσικό προϊόν. «Πατάμε τα σταφύλια και βγάζουμε κρασί», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ τα άλλα ποτά είναι χημεία.
ert.gr