Υποχωρεί από το μεσημέρι της Κυριακής το κύμα του καύσωνα, που επηρεάζει και την περιοχή των Τρικάλων, με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα συνεχιστούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και την Κυριακή 27/06, όπου παρόλο τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας οι συνθήκες καύσωνα σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας θα συνεχιστούν για 6η συνεχόμενη ημέρα.

Την Κυριακή 27/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα ξεπεράσουν τοπικά τους 39-40 ⁰C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 36-37 ⁰C. Ακόμα και στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη τους 37-38 ⁰C, στις Κυκλάδες τους 35-36 ⁰C και στο Ιόνιο τους 37-38 ⁰C.

Ωστόσο, στην περιοχή των Τρικάλων η θερμοκρασία το μεσημέρι της Κυριακής προβλέπεται έως τους 37 βαθμούς Κελσίου, δίνοντας μια μικρή ανάσα στην πόλη, η οποία τις τελευταίες ημέρες "καίγεται", με το θερμόμετρο να δείχνει σταθερά τιμές από τους 40 βαθμούς.   

Στον παρακάτω Χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 27/06.

Η πορεία του καιρού στα Τρίκαλα και το νέο κύμα ζέστης 

Η μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή θα διατηρηθεί έως και την Τρίτη 29 Ιουνίου, σημειώνοντας άνοδο από την Τετάρτη όπου αναμένεται και πάλι να κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα έως και την Πέμπτη. 

Το νέο κύμα ζέστης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά στοιχεία, δείχνει να είναι μικρής διάρκειας, παρ΄όλα αυτά με την υποχώρησή του το θερμόμετρο και πάλι  θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. 

trikalaenimerosi.gr