Το ΑΚΕΘ έχει πετύχει την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη αξιόλογων φορέων σε όλη την Ευρώπη. Πολλοί Ευρωπαϊκοί φορείς (πανεπιστήμια, δήμοι, κυβερνητικοί οργανισμοί, επιμελητήρια, διευθύνσεις εκπαίδευσης κλπ) επιδιώκουν τη συνεργασία με το ΑΚΕΘ, στην υλοποίηση εκπαιδευτικών project  και Ευρωπαϊκών δράσεων.
Το διήμερο 25-26/2/2017 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα κυβερνητικών φορέων της Δημοκρατίας των Σκοπίων για διερεύνηση πιθανής συνεργασίας.
Στελέχη του ΑΚΕΘ φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου SAINTS CYRIL AND METHODIOUS UNIVERSITY INSKOPJE"
από τους Dimitar Taskovski Πρύτανη του Πανεπιστημίου και Vladimir Dimcev Αντιπρόεδρο κοσμήτορα του τμήματος έρευνας και διεθνής συνεργασίας. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συμμετοχής σε διεθνή και Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά/ ερευνητικά project.
Στη συνέχεια, την αποστολή δέχθηκε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κος Dimitrovski Mile στα γραφεία του φορέα. Αναλύθηκε στους παρευρισκόμενους ποιες δράσεις μπορεί να υλοποιήσει το επιμελητήριο αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά κονδύλια. Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, οπότε και η συζήτηση κράτησε πολύ ώρα. Επίσης εκδηλώθηκε από τη μεριά τους ενδιαφέρον να επισκεφτούν και να συνεργαστούν με αντίστοιχα επιμελητήρια στην Ελλάδα.Την επόμενη ημέρα την αποστολή του ΑΚΕΘ υποδέχθηκε ο υποδιευθυντής του μεγαλύτερου τεχνικού επαγγελματικού Λυκείου της πόλης των Σκοπίων “VLATOTASEVSKI”. Η αποστολή ενημερώθηκε για τη λειτουργία του σχολείου, για τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Με μεγάλο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τα στελέχη του ΑΚΕΘ για τις προοπτικές που παρέχει η συμμετοχή ενός σχολείου σε Ευρωπαϊκές δράσεις.
Κλείνοντας να τονίσουμε πως η εμπειρία ήταν μοναδική. Το ΑΚΕΘ προτίθεται να αποστείλει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσεων και τεχνογνωσία υποστήριξης, σε όλους τους φορείς που επισκέφτηκε.