Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν εκ νέου υποψήφιο για τον Δήμο Τρικκαίων, έβαλε σε τηλεοπτική του παρέμβαση στον τοπικό σταθμό TV 10, ο πρώην Δήμαρχος Τρικάλων Χρήστος Λάππας.
Στην συνέντευξη του ο κ. Λάππας, τόνισε ότι δεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου και είναι υποχρέωση του ίδιου, ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Τρίκαλα Συμπολιτεία» να διατηρήσει την ενότητα και συνοχή του συνδυασμού μέχρι τις επόμενες εκλογές κι από εκεί και πέρα όπως είπε θα αποφασίσει όλος ο συνδυασμός, που πίσω του υπάρχουν 180 άτομα που ήταν υποψήφιοι και όχι μόνο ο ίδιος, ποιος θα ηγηθεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Ο κ. Λάππας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αυτός που θα τεθεί επικεφαλής, να μην ανήκει απαραίτητα στην δύναμη της υπάρχουσας δημοτικής του ομάδας, αλλά να είναι ένα εντελώς καινούργιο πρόσωπο.
Σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής συνέντευξης του στον δημοσιογράφο Χρήστο Πίσσα, ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων υπεραμύνθηκε των επιλογών της Δημοτικής αρχής επί των ημερών του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πετύχαμε σημαντικά επιτεύγματα για τον Δήμο, που θα τον χαρακτηρίζουν και μετά από πολλά χρόνια, όπως είναι π.χ. ο μύλος των Ξωτικών. Δυστυχώς όμως χάσαμε την μάχη της καθημερινότητας των δημοτών, εξαιτίας των  οικονομικών που ήταν σε κάκιστη κατάσταση όταν παραλάβαμε τα ηνία του Δήμου και βελτιώσαμε αισθητά όταν παραδώσαμε. Για όλα αυτά δυστυχώς κριθήκαμε πολύ αυστηρά από τους πολίτες».
trikalain.gr