Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες σε Ιόνιο και δυτική ηπειρωτική χώρα, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας 6-8 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το σκηνικό του καιρού θα είναι χειμωνιάτικο, ενώ τα φαινόμενα από αργά το βράδυ θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, ανατολική και νότια Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι κακές καιρικές συνθήκες αναμένεται να παραμείνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο καιρός στα Τρίκαλα 

Αισθητή θα είναι η αλλαγή του καιρού και στα Τρίκαλα, αφού οι ήπιες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών θα δώσουν την θέση τους σε χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές. 

Η Τετάρτη θα είναι εντελώς βροχερή ημέρα με διαστήματα έντονων και ασθενών βροχοπτώσεων, ενώ η θερμοκρασία λόγω των δυτικών ανέμων και των υψηλών ποσοστών της υγρασίας δεν θα πέσει σημαντικά και θα κυμανθεί σχεδόν ολόκληρη την ημέρα στα ίδια επίπεδα, από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Από την Πέμπτη οι βροχές δείχνουν να σταματούν, ωστόσο ο ηλιοφάνεια που προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες δεν θα είναι ικανή να ανεβάσει το θερμόμετρο. Έτσι, αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο, αφού η μέγιστη τιμή της στα Τρίκαλα θα φτάσει μόλις τους 10 βαθμούς Κελσίου. 

Μάλιστα κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Δευτέρας αναμένεται θεαματική βουτιά της θερμοκρασίας με μόλις 1 βαθμό πάνω από το 0! 

Ευκαιρία, λοιπόν, για παραμονή στο σπίτι με μια πιο θετική σκέψη και διάθεση, με καλές ταινίες και ωραία βιβλία, αφού λόγω lockdown τί άλλο να κάνει κανείς; 

trikalaenimerosi.gr