Τις προθέσεις του για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σχολίασε σε συνέντευξη του  στη Λέσχη 97,6 ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τρικκαίων Γιώργος Μητσιούλης:
«Ο συνδυασμός του ’14 θα ανασυγκροτηθεί, τα περισσότερα μέλη του είναι ακόμη ενεργά. Δεν έχω κανένα άγχος όπως μερικοί άλλοι έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν προεκλογικές εξορμήσεις. Είμαι ανοιχτός σε συζητήσεις με άλλες ομάδες, και η παράταξη του κ. Λάππα με κάλεσε να πάω. Υπό προϋποθέσεις θα πήγαινα και επικεφαλής της παράταξης του, μιας και ο ίδιος δεν θα συνεχίσει.
Άμα με καλέσει η ΝΔ από τα κεντρικά να συζητήσουμε σοβαρά θα το κάνω, αλλά πραγματικά να υπάρχουν λόγοι για μια γενική προσπάθεια.
Όσο για τα πολλά ονόματα που ακούγονται να εκφράζουν ενδιαφέρον για το Δήμο, απορώ γιατί ως τώρα δεν ξέραμε τι ήταν στη ζωή τους και ξαφνικά θέλουν να αναλάβουν μέχρι και επικεφαλείς παρατάξεων.»
Την προετοιμασία της δημοτικής του ομάδας και την ενεργή του συμμετοχή ακόμα και με το νέο εκλογικό νόμο εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Χατζηγάκης:
«Πιστεύω ότι στα 4 αυτά χρόνια έχω προσθέσει κάτι καλό στο Δήμο, γι αυτό και ξεκαθαρίζω ότι θέλω να συμμετέχω και πάλι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα ακούσω βέβαια και τι λέει η κοινωνία και αν μας αποδέχεται. Είμαστε τώρα στη φάση που κάνουμε τις επαφές με ανθρώπους που θέλουμε να έρθουν μαζί στην ομάδα μας.
Το νέο εκλογικό σύστημα θα βοηθήσει να γίνουν συμπράξεις μεταξύ πολλών ανθρώπων για να βοηθήσουν τον τόπο. Θα μπορούσα να ενωθώ και με την παράταξη του κ. Παπαστεργίου, δεν ξέρω αν όμως έχει κάποιο νόημα αυτό με την απλή αναλογική.
Είδα ότι εμφανίστηκαν 2-3 ονόματα γιατρών που ενδιαφέρονται να κατεβούνε στο Δήμο. Εγώ πάντως στους γιατρούς δεν πιστεύω, έχουν μια άλλη νοοτροπία,  ζυγίζουν πολύ τα πράγματα και τα μετράνε πάρα πολύ. Ένας και μοναδικός ήταν ο κ. Λάππας που ασχολήθηκε.»