Στην κτηνιατρική κλινική «MEDI VET» μεταφέρθηκε νωρίτερα σήμερα το κουταβάκι που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο να προσπαθεί να προστατευτεί μέσα στο εκδοτήριο του Ο.Σ.Ε. στον σιδηροδρομικό σταθμό των Τρικάλων. Το ζώο – όπως αποδείχτηκε μετά την εξέταση του από την κτηνίατρο – φέρει χημικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα και η μυρωδιά από την χημική ουσία ήταν πάνω του έντονη. Έτσι σε αυτή την τραγική κατάσταση το βρήκαν οι υπάλληλοι του σταθμού, οι οποίοι ειδοποίησαν τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρικάλων «Ο Άργος».
Η Λιλή Κίττου πρόεδρος του συλλόγου, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι αυτός που τραυμάτισε τόσο πολύ αυτό το μωρό, το οποίο είναι μόλις οκτώ μηνών, το έκανε χρησιμοποιώντας κάποια καυστική ουσία και αυτό διαπίστωσαν οι κτηνίατροι, που το καθάρισαν επιμελώς.
Καθώς το κούρευαν, για να καθαρίσουν τις πληγές του, παρά τον φρικτό πόνο που ένιωθε το κουταβάκι επέμεινε αδιαμαρτύρητα την διαδικασία. Δυστυχώς το ένα πτερύγιο του αυτιού έχει καεί ολοκληρωτικά ενώ σε λίγες μέρες θα φανεί αν έχει τυφλωθεί και από το ένα του μάτι. Ευτυχώς τρώει και πίνει με όρεξη ενώ τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί ο καθημερινός καθαρισμός των εκτεταμένων τραυμάτων.
Τα έξοδα νοσηλείας του ζώου κάλυψε εθελόντρια από το εξωτερικό και μόλις συνέλθει αυτό το σκυλάκι θα χρειαστεί ένα κατάλληλο σπίτι για την φιλοξενία ή ακόμα καλύτερα για την υιοθεσία του. Αν μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρικάλων «Ο Άργος» μέσω της σελίδα του στο facebook.
zoosos.gr