Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed,M.Ed,Ph.D.

Πάρα το γεγονός ότι έχει κουρασθεί ο Λαός μας απ’ όσα παίζονται στην πολιτική Σκακιέρα της Μεσογείου και η επιθυμία είναι να βρεθεί κάποια λυση,τα προβληματα γίνονται…ΒΟΥΝΟ.

Η υπομονή των πολιτών εξαντλειται.Η ψυχική τους κατάσταση χειροτερεύει.

Ο εκβιασμός από την Τουρκία συνεχίζεται και η ανάκαμψη της οικονομίας μετατρέπεται  σε όνειρο απατηλό.

Η Γερμανια,που δεν ήταν ποτέ φίλη της Ελλαδας,προσπαθει να μας οδηγήσει σε Διαλογο,για να ικανοποιήσει τα δικά της συμφέροντα και να ενισχύσει τις ΝεοΟθωμανικές βλέψεις του Ερντογαν, ο οποίος δεν θα συζητήσει μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά η συζήτηση θα γίνει για όλα τα  θεματα ακόμα δε και για την ανατροπή της συνθήκης της Λοζάνης.

Η διπλωματική αυτή παρτίδα δημιουργεί πολλές ενστάσεις και ανησυχίες.

Από τις 7 Αυγούστου έως τις 23 Αυγούστου ο Ερντογαν αλωνίζει το Αιγαίο και την Μεσόγειο με το «Ουρουτ’ς Ρεις»,θα κάμει έρευνες μέσα στα Ελληνικά χωρικα ύδατα.

Η παραίτηση του συμβουλου,για Εθνικα θέματα της Κυβέρνησης τα λέγει…όλα.

Το μορατόριουμ θα ισχύσει μετά την λήξη της παράνομης NAVTEX στις 23 Αυγούστου.

Απ’ ότι γράφεται οι συζητήσεις θα γίνουν αναμεσά σε τρία προσωπα,της Ελένης Σαράντη  συμβούλου του Πρωθυπουργου,του Ιμπραήμ Καλιμ συμβούλου του Ερντογαν και Γιαν  Χεκερ συμβούλου της Ανγκελα Μερκελ.

Βιάζονται οι Γερμανοί πριν επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία από την Ε.Ε. και φυσικα πριν γινουν οι Αμερικανικες Εκλογες.

Έτσι η Τουρκία καλεί την Ε.Ε.να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της Ελλάδας.

Στο τελευταίο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων δέκα χώρες ήταν υπερ, της αμέσου επιβολής κυρωσεων,αλλες δέκα ήταν αμφιταλαντευόμενες και επτά ήταν κατά των κυρώσεων.

Το πώς η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα κυριαρχικά της  δικαιώματα είναι δύσκολο… σταυρόλεξο.

Την ώρα αυτή,που γίνονται οι ζυμώσεις και η  διπλωματική ήττα του Ερντογαν είναι φανερη,η Τουρκία ακόμη προκαλει.Προσφατα μετέτρεψε την Ιερά Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε Τζαμί,με την ανοχη της Γερμανιας και της Αμερικης ενώ η UNESCO αδρανει.

Όλα αυτά γίνονται την στιγμή που ο Τουρκικός και Ελληνικός στόλος είναι ανεπτυγμενοι στην Μεσόγειο.  

Την ίδια εποχή η οικονομία της Τουρκίας βυθίζεται και ο Οίκος FITCH την Έκανε Αρνητική από σταθερή.

Η Τουρκία προσπαθεί να τορπιλίσει την συμφωνία της Ελλαδος-Αιγυπτου, γιατί αρχίζει και γκριζάρει το όνειρο  του «Ποταπού» Σουλτάνου για την «Γαλάζια Πατρίδα»

Η φιέστα του Ερντογαν για την εύρεση κοιτασμάτων αερίου στα όρια της ΑΟΖ με την Ρουμανία και την Βουλγαρια,απεδειχθη…προπαγανδιστική.

Δυστηχως,η Μεσόγειος…φλέγεται και η Αμερική και η Γερμανία εφαρμόζουν την Μέθοδο των « ίσων αποστάσεων».

Οι «Θύτες» δεν μπαίνουν ποτε στην ίδια ζυγαριά με τα  «θύματα».

Πάντως οι Έλληνες αγωνιούν και είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καθήκον τους για  την  Π Α Τ Ρ Ι Δ Α   Ε Λ Λ Α Δ Α.