Υπήρχαν χρονιές που τα Τρίκαλα διεκδικούσαν ακόμη και την άνοδο στη Super League. Άλλαξαν πολλά από τότε. Η φετινή σεζόν για τους Θεσσαλούς εξ αρχής δεν φαινόταν πως θα είναι εύκολη και όλα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα μετά την αποχώρηση των Παραγουανών.

Αγωνιστικά ο στόχος ήταν και παραμένει ένας, να σωθεί η ομάδα. Η πρόσφατη νίκη με τον Αλμωπό Αριδαίας ήταν πολύ μεγάλη. Νίκη ψυχής, νίκη μαγκιάς, όπως θέλει μπορεί να το πει κανείς. Οι παίκτες έκαναν τη δική τους υπέρβαση και οι «κυανέρυθροι» ανάσαναν βαθμολογικά.

Μόνο που το όλο κλίμα είναι άρρωστο. Το καταλαβαίνει κανείς ακόμη και από απλά πράγματα. Σε ποια άλλη ομάδα θα κατέβαινε ο μεγαλομέτοχος στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει και θα άκουγε από παίκτη του «γαλλικά»; Πού αλλού θα το σκεφτόταν δύο και τρεις φορές πριν μπει στα αποδυτήρια γνωρίζοντας τι τον περιμένει;

Παίκτες αποχώρησαν τον Ιανουάριο χωρίς να αντικατασταθεί κανείς λόγω της περιβόητης ιστορίας του ban. Το ποσό που έπρεπε να πληρωθεί, ουδέποτε βρέθηκε με αποτέλεσμα να συνεχίσει το καράβι με όσους απέμειναν. Με προπονήσεις σε γήπεδο – χωράφι, με τον γυμναστή να αποχωρεί και τον αντικαταστάτη του ακόμα να μην έχει βρεθεί και άλλες ομορφιές.

Κερασάκι στην τούρτα για τα Τρίκαλα είναι η υπόθεση Κουσκουνά. Κατέληξε στη Νίκη Βόλου γιατί ουσιαστικά εκδιώχθηκε. Δεν ήταν δική του επιλογή να αποχωρήσει. Το καταλάβαινε κανείς και από τον τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του.

Η συνέπεια στις πληρωμές πλέον φαντάζει ανέκδοτο (σ.σ. μόνο υποσχέσεις υπάρχουν έως τώρα) και η υπομονή των οπαδών δείχνει να στερεύει. Οι «Σακαφλιάδες» έστειλαν, μάλιστα, το δικό τους μήνυμα ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως «ο κόμπος έφτασε στο χτένι». Προσθέτουν ότι «είστε επικίνδυνοι για το μέλλον της ομάδας μας» και συμπληρώνουν ότι «στον επόμενο αγώνα φέρτε στρατό να σας φυλάει».

Aντώνης Τσιράκης (sportime.gr)