Μια πολύ σημαντική για την πόλη και την ζωή της δράση δενδροφύτευσης στο μικρό νησί της πόλης των Τρικάλων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου. 

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Τρικκαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 και έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης δενδροφύτευσης που έγινε την Παρασκευή στο Φλαμούλι, από μικρούς μαθητές και μικρές μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Φλαμουλίου. 

Το πρωί της Κυριακής στις 9π.μ., περίπου 150 δέντρα θα φυτευθούν στον πανέμορφο χώρο που έχει διαμορφωθεί πίσω από τον Μύλο Ματσόπουλου, ο οποίος καθώς ολόγυρά του βρέχεται από τα νερά του Αγιαμονιώτη ποταμού χαρακτηρίζεται, πλέον, ως το μικρό νησί της πόλης των Τρικάλων. 

Με ανοικτή πρόσκληση, στην δενδροφύτευση μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι που επιθυμούν, στέλνοντας ένα πολύ σημαντικό και ξεκάθαρο μήνυμα για την βιώσιμη κινητικότητα και πιο πολύ για το περιβάλλον. 

Όπως τονίζει στο μήνυμά του για την συγκεκριμένη δράση ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε μερικά χρόνια, στη σκιά τους θα σκεφτόμαστε πως κάτι κάναμε και εμείς για το περιβάλλον!

trikalaenimerosi.gr