Σε λιγότερο από 24 ώρες έκλεισαν όλα τα διαθέσιμα ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα των 18 ετών και άνω, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα γίνουν μόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, από την Τετάρτη 2 έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου. 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιών 18-30 με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, με τα ραντεβού από τα πρώτα μόλις λεπτά να έχουν γίνει ανάρπαστα.  

Όπως φαίνεται, οι νέοι έσπευσαν αμέσως να κλείσουν το ραντεβού τους προκειμένου να ζήσουν ένα -όσο το δυνατόν- πιο ασφαλές καλοκαίρι, έτσι ώστε πλέον να μην υπάρχει κανένα διαθέσιμο ραντεβού στα Τρίκαλα. 

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στους γειτονικούς νομούς της Θεσσαλίας, καθώς ούτε εκεί για τον ίδιο χρονικό διάστημα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού στα νοσοκομεία της Καρδίτσας, της Λάρισας και του Βόλου. 

Η επίσπευση της διαδικασίας έγινε μετά από την γνωστοποίηση πως παραδόθηκε στην χώρα μας η νέα παρτίδα εμβολίων της Johnson & Johnson.

Το γεγονός, ωστόσο, πως η παρτίδα των εμβολίων είναι σχετικά μικρή, σε συνδυασμό με την προθυμία των νεότερων να εμβολιαστούν, έχει ως αποτέλεσμα τα ραντεβού να έχουν εξαντληθεί όχι μόνο στην Θεσσαλία αλλά και σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ομάδα 18-30 ετών θα τεθεί τα προσεχή εικοσιτετράωρα σε κανονική λειτουργία και θα ανοίξουν χιλιάδες νέα ραντεβού, καθώς θα υπάρχουν και άλλα αποθέματα του μονοδοσικού εμβολίου.

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr