12 μαθητές και ένας εκπαιδευτικός συνολικά από όλα τα σχολεία της Π.Ε. Τρικάλων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά την υποχρεωτική διαδικασία στην οποία υποβλήθηκαν με την διενέργεια των self tests, προκειμένου να επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις από σήμερα Δευτέρα 10 Μαίου 2021. 

Από αυτούς οι 10 μαθητές είναι Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ μόλις 2 δημοτικών και νηπιαγωγείων, όπως και ο εκπαιδευτικός που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. 

Στην σημερινή διαδικασία της επαναλειτουργίας των σχολείων στην Π.Ε. Τρικάλων καταγράφονται και δύο αρνητές μαθητές της Πρωτοβάθμιας, οι οποίοι, προφανώς κατόπιν της επιθυμίας των γονιών τους, δεν έκαναν το τεστ και συνεπώς απείχαν από τα μαθήματα των σχολείων τους. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπαιδευτικός σε σχολείο της Πρωτοβάθμιας, που τελικώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έκανε αρχικώς το self test με το αποτέλεσμά του να είναι αρνητικό.

Επειδή, όμως, είχε κάποια χαρακτηριστικά συμπτώματα που προδίδουν τον κορωνοϊό, ανοσμία και απώλεια γεύσης, έσπευσε στην συνέχεια να υποβληθεί και σε rapid test, το οποίο έδειξε πως είναι θετικός στην covid-19. 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr