Φαντάζει εντελώς απίστευτο, αλλά δεν είναι! 

Το άνοιγμα της εστίασης, με συγκεκριμένα μέτρα από σήμερα Δευτέρα 3 Μαΐου, δεύτερη ημέρα του Πάσχα, αποτελεί μια ονειρεμένη πραγματικότητα, μετά από σχεδόν 6 μήνες απουσίας από την ζωή μας. 

Όλα είναι έτοιμα πλέον, έτσι ώστε κάθε σημείο της πόλης των Τρικάλων περισσότερο ή λιγότερο συνυφασμένο με την διασκέδαση και την χαλάρωση, να ξαναβρεί και πάλι την χαμένη του ζωή! 

Τα Μανάβικα φόρεσαν τα καλά τους και τα τραπεζάκια βγήκαν έξω, αφού προηγουμένως οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων επιμελήθηκαν τα πάντα, προσφέροντας και πάλι μια πανέμορφη εικόνα με χρώματα και αρώματα του πρώιμου καλοκαιριού που ζούμε. 

Αφού ολοκληρώθηκαν οι παραγγελίες για τις απαραίτητες προμήθειες, που έδιναν και έπαιρναν την περασμένη εβδομάδα, οι πελάτες, πλέον, είναι πιο έτοιμοι από ποτέ να ξαναγίνουν... θαμώνες μαγαζιών. Μάλιστα, οι κρατήσεις που έγκαιρα κάποιοι έκαναν τις προηγούμενες ημέρες κυρίως στις ταβέρνες, ξεπερνούν κάθε προσδοκία. 

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, η σημερινή ημέρα που αποτελεί επίσημη αργία ενώ συνδυάζεται και με την γιορτή του Αγίου Γεωργίου, αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ κοσμοσυρροής στα στέκια της πόλης, από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Με αποστάσεις και ασφάλεια τόσο η δημοφιλής Ασκληπιού όσο και τα διάσημα Μανάβικα θα ζήσουν και πάλι μεγάλες στιγμές.  

Το μόνο που απομένει είναι να κοπούν οι απαγορευτικές κορδέλες από τους καταστηματάρχες, με την ευχή πως θα εγκαινιάσουν την εποχή της επιστροφής στην κανονικότητα. 

Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση

Συγκεκριμένα, για την εστίαση π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering [πλην φοιτητικών εστιατορίων] θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο,

β) φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών,

γ) μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

- Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

- Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

- Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

- Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

- Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

- Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

- Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ' οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

- Λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr