Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού αρχιμανδρίτη κυρού Χαρίτωνος Μανιτάρα στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κανίνα, τον αρχιμανδρίτη της μητρόπολης Λαρίσης Αχίλλιο Τσούτσουρα και πλειάδας κληρικών.

Για την προσωπικότητα του μακαριστού ιερέα μίλησε ο Γραμματέας της μητρόπολης Τρίκκης πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στο γνήσιο μοναχικό και ιερατικό του ήθος, που χαρακτηριζόταν από καλοσύνη, απλότητα, ταπείνωση και αγάπη.

Πλήθος κόσμου και δεκάδες πνευματικά του παιδιά συνέρρευσαν στον μητροπολιτικό ναό, για να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό κληρικό.

Στην συνέχεια η σορός του προσφιλούς ιερομονάχου, μεταφέρθηκε και ετάφη στον ιερό ναό Αναλήψεως του Σωτήρος.

Να αναφερθεί ότι ο μακαριστός αρχιμανδρίτης κυρός  Χαρίτων Μανιτάρας, χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κ. Αλέξιο και τοποθετήθηκε ιεροκήρυκας της μητρόπολης Τρίκκης.

Εκεί, για περισσότερα από τριάντα χρόνια κήρυττε και εξομολογούσε ανελλιπώς, βρίσκοντας ανάπαυση καθημερινά στο πετραχήλι του, δεκάδες ανθρώπινες ψυχές.

Aναστάσιος Βόπης (orthodoxia.info)