Την Πέμπτη 16/03/2017 εκπαιδευτικοί και μαθητές της Β’ τάξης του Μηχανολογικού τομέατου 1ου ΕΠΑ.Λ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, πραγματοποίησαν μία πολύ ωφέλιμη διδακτική επίσκεψη στο εργαστήριο Αντοχής Υλικών του ΤΕΙ Λάρισας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας Δρ. Στέφανο Ζαούτσο για τις πολλαπλές εφαρμογές της επιστήμης της Αντοχής των Υλικών στις κατασκευές, την αεροναυπηγική και την ιατρική καθώς καιγια τον τρόπο συμβολής του εργαστηρίου του μέσω ερευνητικών προγραμμάτων στην επίλυση προβλημάτων αντοχής και τη σχεδίαση καινοτόμων προϊόντων πολλών ελληνικών επιχειρήσεων. Επιπλέον είδαν από κοντά τα προϊόντα αυτά και γνώρισαν τον αξιόλογο εργαστηριακό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την έρευνακαι την εκπαίδευση των φοιτητών.
Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τον κ.Ζαούτσο όχι μόνο για την εξαιρετική παρουσίαση, αλλά και για το πολύτιμο εκπαιδευτικό και πειραματικό υλικό  που ετοίμασε και διέθεσε στο σχολείο μας για την αποτελεσματικότερη  διδασκαλία του μαθήματος της Αντοχής Υλικών.