Οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης της ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣτου 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων επισκέφθηκαν στις 26/01/2016 τις εγκαταστάσεις του e-Trikala. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ που έχει εγκριθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και αφορά την «Κατάρτιση των μαθητών στην επιχειρησιακή καινοτομία μέσω Διαδικτύου» που ένα μέρος της θα πραγματοποιηθεί σύντομα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Στο επιχειρησιακό κέντρο του eTrikala οι μαθητές ενημερώθηκαν διεξοδικά για τις e-δράσεις του και τα πρωτοπόρα προγράμματα που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ των άλλων οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Δημοσθένης, τις Ευφυείς Μεταφορές, και το Μητροπολιτικό Δίκτυο. Επίσης, έγινε ξεχωριστή αναφορά στο θέμα της Τηλεπρόνοιας και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν τις συσκευές  βιολογικής τηλεμετρίας που επιτρέπουν στον πολίτη να έχει τη δυνατότητα τοποθετώντας στο σώμα του τη συσκευή και απλά με το πάτημα ενός κουμπιού να μπορεί να καταγράφει τα βιολογικά σήματά του (καρδιογράφημα ή σπιρομέτρηση) και εν συνεχεία αυτά να μεταφέρονται στο κέντρο Τηλεπρόνοιας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής όλο το 24ωρο.
Οι εκπαιδευτικές-διδακτικές επισκέψεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ετήσιου σχεδιασμού του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο τάξης στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων γιατί με αυτές οι μαθητές αποκτούν εμπειρίεςπου συνιστούν τη βάση απόκτησης της γνώσης ενώ το Σχολείο ανοίγεται στη ζωή και στην κοινωνία.
Η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑ.Λ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και οι καθηγητές που συμμετείχαν στην επίσκεψη, κα.Φλιούκα Παρασκευή και κ.Μαρολαχάκης Μάριος, ευχαριστούν θερμά,τον κ.Βάλλα Γεώργιο για την υποδοχή, την ενημέρωση των μαθητών.