Διαδικτυακά ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus+ «SOS-SustainOurSouls» στο οποίο συμμετείχε το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων. Η έκτη και τελευταία συνάντηση των εταίρων θα πραγματοποιούνταν στο Φέλσμπεργκ της Γερμανίας, λόγω της πανδημίας όμως και σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, οι εργασίες του προγράμματος έλαβαν χώρα μέσω διαδικτύου από 19-21 Μαΐου 2021.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν, εκτός από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, το Drei-Burgen-Schule από το Φέλσμπεργκ της Γερμανίας, το IES TerradοXallas από τη Σάντα Κόμπα της Ισπανίας, το Istitutod’IstruzioneSecondariaSuperiore “AugustoRighi” από τον Τάραντα της Ιταλίας, το XLII LiceumOgolnoksztalcace από την Κρακοβία της Πολωνίας και το Liceum de Arte “IonelPerlea” από τη Σλομποζία της Ρουμανίας.

Το πρόγραμμα αφορούσε τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, την ανάδειξη της αξίας του τόπου διαβίωσης και τη δημιουργία ενός μαθησιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, με τη χρήση των κατάλληλων διδακτικών μεθόδων και κυρίως υπαίθριων δραστηριοτήτων και εργαστηρίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 20μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πήραν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες που ετοίμασε το γερμανικό σχολείο και επιμελήθηκε ο συντονιστής του προγράμματος κ. Φρανκ Σμιτ. Το κάθε σχολείο παρουσίασε βίντεο με φωτογραφίες από τις προηγούμενες συναντήσεις και τις εργασίες των μαθητών, αλλά και παιχνίδια κουίζ σχετικά με τη χώρα, την πόλη, την ιστορία, τα μνημεία και τον τρόπο ζωής.

Η συνάντηση έκλεισε με συζήτηση των εκπαιδευτικών γύρω από την επίτευξη των σκοπών του προγράμματος, τα τελικά προϊόντα και την αξιοποίησή τους, καθώς και τη διάχυση των αποτελεσμάτων.