Το 15/μελες μαθητικό συμβούλιο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων συμμετείχε διαδικτυακά  στην ημερίδα «Ο ρόλος των μαθητικών συμβουλίων στην τοπική κοινωνία» που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Τρικκαίων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.

Στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές/τριες για το δημοκρατικό ρόλο των 15/μελών και πώς μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία της σχολικής κοινότητας σήμερα  και πώς θα επεκταθεί αυτός ο ρόλος στο μέλλον  με την ενεργό συμμετοχή τους στα «κοινά».

Οι μαθητές /μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις των καθηγητών Πανεπιστημίου κ. Νίκου Κυριαζή, με θέμα «Η άμεση Δημοκρατία από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα» και του κ. Ιωάννη Κωνσταντόπουλου, με θέμα «Η σχέση Δημοκρατίας και Ηθικής – Ασφάλεια και Πληροφόρηση του Διαδικτύου».

Το σχολείο ευχαριστεί τον κ. Βράντζα και τον κ. Κοντοκλώτση που επιμελήθηκαν τη διαδικτυακή  εκδήλωση για το 15/μελές του σχολείου.