Το 1ο Μαθηματικό φεστιβάλ Τρικάλων θα υλοποιηθεί τη Πέμπτη 9 Μαΐου  και θα γίνει στους χώρους του 2ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων.
Στις θεματικές ενότητες του 1ου Μαθηματικού φεστιβάλ εντάσσονται:
*      Οι διαγωνισμοί Μαθηματικών Γρίφων
*      Τα Βιωματικά Εργαστήρια μαθητών/τριών για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων, από ψυχολόγους του ΚΕΣΥ ν. Τρικάλων.
*      Τα εργαστήρια Μαθηματικών με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από τους Κωνσταντίνο Μπουραζάνα Συντονιστή Μαθηματικών και Αριστείδη Λαμπίκοι επιμορφωτή Β΄ επιπέδου.
*      Ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέματα:
Τα Μαθηματικά στην Ιατρική: Υπολογίζοντας τα μυστικά της ζωής  - από τον κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη  Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Εφαρμογές των μαθηματικών στον Αθλητισμό – από τον Αθανάσιο Τσιόκανο Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αποσαφήνιση ιδιαζουσών περιπτώσεων και χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασκήσεων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - από τον κ. Θανάση Ξένο Συγγραφέα Μαθηματικών.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι οι μαθητές να βιώσουν την μάθηση μέσα το παιχνίδι και την ενεργή εμπλοκή τους, να ψυχαγωγηθούν ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους, να οδηγηθούν σε κοινωνικοποίηση με συνεργατικές πρακτικές και δοκιμασίες και να υποστηριχθούν στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων.
Το  1ο Μαθηματικό Φεστιβάλ Τρικάλων διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Μπουραζάνα  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Τρικάλων την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία – Παράρτημα Τρικάλων, το ΚΕΣΥ ν. Τρικάλων  και το 2ο Γενικό Λύκειο στις 9 Μαίου στο 2ο Γενικό Λύκειο.