Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αγία Μονή παίχτηκε σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος, με θύμα μία 44χρονη γυναίκα, που δολοφονήθηκε από τον 52χρονο σύζυγό της το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων.
Η γυναίκα δέχθηκε μέσα στο σπίτι της πολλαπλές μαχαιριές από τον σύζυγό της, ενώ οι γείτονες λένε ότι συχνά στο παρελθόν υφίστατο βία και ξυλοδαρμό από την πλευρά του 52χρονου.

Το θύμα εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Πολλές φορές η ίδια είχε καταγγείλει στην αστυνομία περιπτώσεις ξυλοδαρμού σε βάρος της από τον σύζυγό της. Μάλιστα, είχε ζητήσει πριν καιρό βοήθεια από τους γείτονες. Οι ίδιοι λένε ότι κρύφθηκε σε γειτονικό σπίτι γιατί ο άνδρας της απειλούσε να τη σκοτώσει, πατώντας την με το αυτοκίνητο.

Ο 52χρονος  και η 44χρονη είχαν μαζί τρία παιδιά. Μία 22 κόρη, παντρεμένη και μητέρα ενός τρίχρονου παιδιού και δύο ανήλικα παιδιά, 4 και 14 ετών. Μετά τη δολοφονία της μητέρας τους τα παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες μένουν με τους γονείς της άτυχης γυναίκας.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν οι γείτονες το 4χρονο παιδί και το 3χρονο εγγόνι της γυναίκας βρισκόταν μέσα στο σπίτι όταν έγινε η δολοφονία, ενώ τα παιδιά ήταν που ειδοποίησαν τους γείτονες, καθώς μετά την πράξη ο 52χρονος έφυγε από το σπίτι, πήγε στο γήπεδο Μεγαλοχωρίου και από εκεί τηλεφώνησε την αστυνομία.
Ο 52χρονος μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Τρικάλων, από όπου ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισής του, τα αίτια της πράξης του εντοπίζονται στην «αιφνίδιας υπερέντασης και έκρηξης των συναισθημάτων και του πάθους, τα οποία τον κατέκλυσαν συνεπεία των όσων με έντονο και απολύτως μειωτικό τρόπο ως οικογενειάρχη και ως άνδρα απηύθυνε σε αυτόν η εκλιπούσα». Επισημαίνουν δε ότι δεν είχε συνείδηση της πράξης του.
Ο 52χρονος θα απολογηθεί στον Εισαγγελέα την προσεχή Πέμπτη.


ert.gr