Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συνεχίζεται ο αποχιονισμός των δρόμων του Δήμου Τρικκαίων. Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής «οι αρμόδιες υπηρεσίες ακολούθησαν το συγκεκριμένο σχέδιο που είχε εκπονηθεί και το οποίο τροποποιούταν, αναλόγως των δυσκολιών ή των ιδιαίτερων προβλημάτων που ανέκυπταν.
Οι κεντρικοί δρόμοι στα Τρίκαλα είναι ανοιχτοί και συνεχίζεται ο καθαρισμός και η αποκατάσταση της βατότητας στους υπόλοιπους. Ο Δήμος Τρικκαίων κινητοποίησε τα δικά του μηχανήματα, αλλά και ιδιωτών, τα οποία μίσθωσε, προκειμένου να καλυφθεί ολόκληρο το φάσμα των μεγάλων εκτάσεων, σε πόλη και χωριά.

Η συνεχής σφοδρή χιονόπτωση της Τετάρτης εμπόδιζε τον άμεσο καθαρισμό των δρόμων, αλλά όχι τη βατότητά τους από οχήματα, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για ένα διάστημα. Η κατάσταση είναι συνεχώς βελτιούμενη, παρά τη - με μεγάλη ένταση χιονόπτωση -, που εν τέλει δημιούργησε στρώμα χιονιού 40 εκατοστών.
Οι πολίτες, επίσης, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και η συμμετοχή τους στον καθαρισμό πεζοδρομίων ήταν σημαντική και ουσιαστική. Η συνεργασία Δήμου και πολιτών απέδωσε και συνέβαλε στην ευχερέστερη κίνηση των πεζών. Το προσωπικού του Δήμου, εξάλλου, που εργάζεται σε αδιάκοπες βάρδιες, προχώρησε και σε αποκατάσταση βατότητας γεφυρών ή άλλων σημείων διέλευσης στα Τρίκαλα.

Εάν για κάποια ανάγκη, κάποιος πολίτης επιθυμεί να προμηθευτεί αλάτι, μπορεί να προσέρχεται στο αμαξοστάσιο του Δήμου, στο Κηπάκι Σαραγίων (2431076611). Η χρήση του όμως αφορά ΜΟΝΟ σε άσφαλτο και ΟΧΙ σε πεζοδρόμια, καθώς καταστρέφει πλακάκια και άλλες κατασκευές.
Ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει ότι οι πολίτες παρακαλούνται να:
- λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης από τον παγετό και το κρύο
- ελέγχουν βρύσες, σωλήνες, υδρορροές
- κινούνται με τη δέουσα προσοχή
- τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για την κίνησή τους, με οχήματα ή πεζή».