135 χρόνια μετά από την Πρωτομαγιά του Σικάγο, ο φετινός γιορτασμός της αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού η εργατική τάξη καλείται να δώσει μια ιδιαίτερα σοβαρή μάχη για να υπερασπίσει τα δικαιώματά της στη δουλειά και στη ζωή.΄

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση το νέο αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, συρρίκνωση του δικαιώματος στην απεργίας με απαγόρευση της περιφρούρησης, ποινικοποίηση των αγώνων και ριζική περιστολή του δικαιώματος στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, όλα αυτά βέβαια σε βάρος της τάξης μας και σε όφελος των εργοδοτών.

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την εμφάνιση της πανδημίας. Η ζωή μας έχει αλλάξει δραματικά. Από την μια η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση με τους χιλιάδες νεκρούς και από την άλλη η γενικευμένη αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση στα εργασιακά, λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Ο λαός μας και η νεολαία πληρώνει με χαμένες ζωές με δραματική επιδείνωση συνολικά της ζωής του, το καταστροφικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία στην κυριολεξία δολοφονεί! Με όπλα τη νομοθέτηση αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων, την άγρια κρατική καταστολή, τη στήριξη από τα εξαγορασμένα ΜΜΕ, αλλά και την κοινοβουλευτική συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – Βελόπουλου, η κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά αντιδραστικών τομών σε οικονομία, παιδεία, εργασία και στην προσπάθεια κατάργησης ακόμα και των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Σε αυτή την άθλια επίθεση της κυβέρνησης, το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων ακολουθώντας τη ΓΣΕΕ, έχει επιλέξει ξανά τη στήριξη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, απαίτηση της οποίας εξάλλου είναι ο αντεργατικός – αντισυνδικαλιστικός νόμος. Γι’ αυτό το βάρος για το ξεδίπλωμα των αγώνων πέφτει στις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις. 

Το επόμενο διάστημα πρέπει να μας βρει ξανά στους δρόμους, ενωμένους απέναντι στους σχεδιασμούς τους. Σηκώνουμε ανάστημα και παίρνουμε στα χέρια μας τον αγώνα για ανατροπή. 

Παλεύουμε για την ανάπτυξη κινητοποιήσεων και απεργιών άμεσα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης/ΣΕΒ/ΕΕ, για να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα.

Όχι στην κατάργηση του 8ώρου, κάτω τα χέρια από την απεργία. 5νθήμερο - 8ωρο, αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ανάπτυξη και κλιμάκωση των απεργιών και των αγώνων για να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα.

6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Στηρίζουμε την συγκέντρωση των σωματείων 10 π.μ. κεντρική πλατεία. Προσυγκέντρωση 9.45 π.μ. πλατεία Ρ. Φεραίου.

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών

Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή Ιατρών