Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Sharing competencies in entrepreneurial learning, connecting theory with practice». Αυτή τη φορά για τις απαιτήσεις του προγράμματος ταξίδεψε στην Ισλανδία και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Hofn που βρίσκεται στην Ν.Α. πλευρά της χώρας όπου μας φιλοξένησε το σχολικό συγκρότημα FAS από 23-09-2017 έως 01-10-2017. Οι συμμετέχουσες χώρες είναι η Ελλάδα, η Ισλανδία, η Ιταλία, η Εσθονία και η Λετονία.
Βασικός σκοπός της συνάντησης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, ήταν να φτάσουν οι μαθητές στο τελικό στάδιο της δημιουργίας των επιχειρήσεων που είχαν σχεδιάσει όλη την προηγούμενη χρονιά στις άλλες συναντήσεις τους αλλά και στις πολύ συχνές επικοινωνίες τους με τους σύγχρονους ηλεκτρονικούς τρόπους. Όλες τις ημέρες των εργασιών, με την βοήθεια των καθηγητών αλλά και ειδικών σε θέματα marketing καθώς και την υποστήριξη του συλλόγου των διδασκόντων όπως και την αξιοποίηση των υπέροχων εγκαταστάσεων του FAS, τα παιδιά έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τελειοποίησαν τα προϊόντα τους που είναι πλέον έτοιμα να διατεθούν στην αγορά, ξεκινώντας από σχολικά παζάρια (π.χ. των Χριστουγέννων), σε τοπικές εκθέσεις προϊόντων και φυσικά στη μεγάλη έκθεση νεανικής επιχειρηματικότητας που θα γίνει σε λίγους μήνες στην Λετονία στην οποία θα συμμετάσχουν 150 νεανικές επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο της συνάντησης έγιναν τρεις προγραμματισμένες επισκέψεις σε τοπικές επιτυχημένες επιχειρήσεις. Στο σύγχρονο εργοστάσιο «Skinney-Pinganes» επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης ψαριών της ευρύτερης περιοχής στην υπόλοιπη χώρα και στο εξωτερικό. Στην επιχείρηση «urta.islandica» που παράγει και διαθέτει στην αγορά προϊόντα της Ισλανδικής φύσης όπως τσάι, βότανα, αλάτι λάβας αλλά και με άλλες προσμίξεις καθώς και άλλα βιολογικά προϊόντα της περιοχής. Επίσης σε μία εταιρεία συναρμολόγησης και κατασκευής οχημάτων που χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες εξερευνήσεων της μοναδικής Ισλανδικής φύσης, την «ICE EXPLORERS SUPER JEEP AND GLACIER WALKS».
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Κυριαζής Θωμάς, Αβδελίδης Ευάγγελος και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Καλέτση Ελένη, Τζιμαρά Πολυξένη και Μπαμπούρης Χρίστος.