Το θέμα της πρόσληψης 39 καθαριστριών στο Νοσοκομείο Τρικάλων προκάλεσε τις συλλήψεις δύο διευθυντικών στελεχών του νοσηλευτικού ιδρύματος. Το συμβάν σημειώθηκε, χθες βράδυ, την ώρα που κλήθηκαν οι νέες καθαρίστριες να αναλάβουν δουλειά, από την 1η Αυγούστου. Οι εκπρόσωποι της ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού του χώρου που θεωρεί ότι είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα, βάσει της σχετικής σύμβασης, υποστήριξαν ότι σύμβαση δεν έχει λήξει και για το λόγο αυτό οι προσλήψεις είναι παράνομες, επικαλούμενοι μάλιστα και σχετική προσωρινή διαταγή του Εφετείου Λάρισας που δίνει παράταση μέχρι το τέλος του έτους. Αποτέλεσμα αυτής της έντασης ήταν η εταιρεία να καταθέσει μηνύσεις και να υπάρξουν συλλήψεις διευθυντικών στελεχών του νοσοκομείου.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Παρθένη ο οποίος μιλώντας στο ράδιο Ζυγός ανέφερε ότι «το όφελος που θα έχει το Νοσοκομείο από την αλλαγή στο καθεστώς στην καθαριότητα θα ανέλθει περίπου στις 200.000 ευρώ, ποσό που θα αξιοποιηθεί για να αγοραστούν φάρμακα κι αναλώσιμα». Σημείωσε μάλιστα ότι «χαρακτηριστικό της αυθαιρεσίας που έγινε χθες το βράδυ με τη σύλληψη των διευθυντών του νοσοκομείου Τρικαλων είναι ότι σήμερα το πρωί, στις 8.30 πρωτοκολληθηκε στο νοσοκομείο η προσωρινή διαταγή την οποία υποτίθεται ότι αγνόησαν οι Διευθυντές και γι αυτό συνελήφθηκαν και φυλακίστηκαν».
Τα δύο στελέχη του νοσοκομείου κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, ενώ θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου στα Δικαστήρια. Επίσης όπως έγινε γνωστό στα δικαστήρια, στο γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κάνουν παρέμβαση για την κράτηση των στελεχών της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, η οποία εκδικάζεται στο αυτόφωρο για το θέμα των ατομικών συμβάσεων των καθαριστριών του Νοσοκομείου.