Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ), η οποία αλλάζει την τιμολογιακή της πολιτική για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που έχουν πληγεί από τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας.
Στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου έρχεται προς έγκριση η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ που προβλέπει μείωση στο 50% του κόστους κατανάλωσης νερού για οικογένειες με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια. Όπως σημειώνεται στη σχετική εισήγηση "μείωση  σε ποσοστό  50% επί  του νέου  κανονικού τιμολογίου θα εφαρμόζεται σε υδρόμετρα  των οποίων αποδεδειγμένα ποιούν χρήση, βάσει έννομης σχέσης αποδεικνυόμενης  με έγγραφα, κάτοικοι του Δήμου Τρικκαίων που είναι δικαιούχοι του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής  και βασικής υλικής συνδρομής του ταμείου ευρωπαϊκής βοήθειας  προς απόρους.
Η ισχύς του μειωμένου τιμολογίου θα είναι ετήσιος όπως και για τους υπόλοιπους δικαιούχους, οπότε και θα διενεργείται επανέλεγχος.
Το κόστος της εφαρμογής της ως άνω τροποποιήσεως ανέρχεται κατά μέσον όρο στις 40.000-50.000 ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)"