Έπεσαν σήμερα οι υπογραφές για τη σύσταση του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, μετά την έγκριση του καταστατικού του από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που μετέχουν. Στα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου μετέχει και ο Δήμος Τρικκαίων μαζί με τους δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού, Λαμιέων, Δελφών, Μακρακώμης, Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου και Σοφάδων. Η εκδήλωση έγινε το μεσημέρι στην Ιστιαία Εύβοιας, και σύμφωνα με το καταστατικό, σκοποί του Δικτύου είναι:
-Η ανάδειξη, προβολή και προστασία των ιαματικών πηγών των Δήμων και του περιβάλλοντός τους.
-Η ανάδειξη και προβολή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, των ιαματικών πηγών των Δήμων, κάθε μορφής υδροθεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας, καθώς και όλων των στοιχείων ιστορίας και πολιτισμού, που συνδέονται με τις ιαματικές πηγές.
-Η υποστήριξη όλων των μορφών θεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας με χρήση των ιαματικών πηγών των Δήμων.
-Η καθιέρωση, ανάδειξη και προβολή της διαφορετικότητας των ιαματικών πηγών των Δήμων, καθώς και η υποστήριξη και προώθηση κάθε εναλλακτικής μορφής τουρισμού στις περιοχές των ιαματικών πηγών.
-Η επιστημονική έρευαν, τεκμηρίωση κα αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των θεραπευτικών ενδείξεων - αντενδείξεων των ιαματικών πηγών των Δήμων και του περιβάλλοντος.
-Η διενέργεια ημερίδων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων που αφορούν την αειφόρο διαχείριση των ιαματικών πηγών των Δήμων και του περιβάλλοντός τους.
Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Τρικκαίων προωθεί την ανάδειξη των ιαματικών πηγών του Ριζώματος, ενώ στην συνάντηση παρέστη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αχιλλέας Λασπάς (αριστερά στη φωτογραφία από τη σημερινή εκδήλωση).