Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η συλλογή ειδών ατομικής υγιεινής και ρουχισμού από την Παναγία Επισκέψεως Τρικάλων, για τους εγκλείστους στις Φυλακές Τρικάλων και Γρεβενών.
Είναι η 5η χρονιά που υλοποιείται η πρωτοβουλία, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών και συντονιστή τον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως, με σκοπό να συνδράμουν όλες οι εκκλησίες της Μητρόπολης και φυσικά οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν.

“Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πέρα από κάθε προσδοκία, για τις ανάγκες των φυλακισμένων που είναι πολλές…”, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πατήρ Γεώργιος Γραδούλας, προσθέτοντας πως “…και η ελάχιστη προσφορά, είναι προσφορά αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας…”. Η όλη προσπάθεια ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Μαρτίου και ήδη έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ειδών ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, όχι μόνο από τα Τρίκαλα αλλά και από την Καλαμπάκα και την Πύλη, καθώς και την γειτονική Καρδίτσα.

Είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, όπως ξυραφάκια, αφρός ξυρίσματος, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σαπούνι, χαρτομάντιλα κ.α., αλλά και σεντόνια, πετσέτες προσώπου, φανέλες, κάλτσες ακόμη και ρούχα και αθλητικά υποδήματα (σε καλή κατάσταση) είναι μερικά μόνο από τα είδη που συλλέγονται, τα οποία και θα αποσταλούν από την “Διακονία Φυλακισμένων” της Ενορίας Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων στα δύο Καταστήματα Κράτησης. Χώρος, δε, συλλογής των ειδών έχει ορισθεί ο Ιερός Ναός Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, καθημερινά από τις 7.30 έως τις 9:30 το πρωί και από τις 5 έως τις 7.30 το απόγευμα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και στην ηλεκτρονική σελίδα panagiaepiskepsi.gr.

ert.gr