Σταθερά πτωτική παρουσιάζεται στον αναθεωρημένο επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας, η πορεία του κορωνοϊού στα Τρίκαλα. 

Σύμφωνα με τους δείκτες, σημαντική είναι η μείωση της θετικότητας του ιού, που έπεσε στο 0,09% από το 0,15% που καταγραφόταν στις 13 Ιουνίου στην Π.Ε. Τρικάλων. Στοιχείο που αποτυπώνεται στον μικρό αριθμό νοσηλευομένων ασθενών με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπως επίσης και στον χαμηλό αριθμό της καθημερινής καταγραφής νέων κρουσμάτων στην περιοχή. 

Ο 7ήμερος Κινητός Μέσος Όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους με την σειρά του έπεσε στο 1.9 από το 3.7 της προηγούμενης εβδομάδας. 

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, καθώς αυξάνονται μεγαλώνει και το ποσοστό τους, το οποίο ανέρχεται στο 37,05%. Μέχρι την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στην Π.Ε. Τρικάλων έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 84.103 εμβολιασμοί πολιτών, εκ των οποίων 49.285 να αφορούν στην 1η δόση και 36.279 στην 2η δόση, με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 26.52%. 

Παρ΄όλα αυτά, η Π.Ε. Τρικάλων παραμένει με κίτρινο χρώμα στον χάρτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η γειτονική Καρδίτσα, πλέον, "πρασίνισε", με μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών και μικρότερο δείκτη θετικότητας, από τους αντίστοιχους δείκτες των Τρικάλων. 

Τέλος, η Π.Ε. Λάρισας παραμένει στο πορτοκαλί χρώμα, συνεχίζοντας να καταγράφει σε καθημερινή βάση τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε ολόκληρη την Θεσσαλία, η Π.Ε. Μαγνησίας στο κίτρινο χρώμα, ενώ αίσθηση προκαλεί το πορτοκαλί χρώμα της Σκιάθου και το κίτρινο των άλλων νησιών των Σποράδων, καθώς το προηγούμενο διάστημα αποτελούσαν το πρώτο covid free νησιωτικό σύμπλεγμα στην Ελλάδα, με τους δείκτες να βρίσκονται στο 0. 

trikalaenimerosi.gr