Αίσθηση προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου για την Novartis με τον ίδιο να μην κάνει πίσω.

Μιλώντας στους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο στην εκπομπή «Ραντάρ» στο ραδιόφωνο του Alpha o κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως ήδη η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί πως για επτά στους δέκα κατηγορούμενους δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής και η υπόθεση τους έχει μπει στο αρχείο.

«Μα νομίζω ότι είναι φανερά τα στοιχεία τουλάχιστον για τους επτά από τους δέκα που μας ήρθαν στη Βουλή με υλικό που μας έστειλε η εισαγγελία κατά της διαφθοράς.

Ήδη κατέληξε η εισαγγελία ότι δεν υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις, δεν υπάρχουν στοιχεία, δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία και έχουν μπει ήδη στο ράφι. Συνεχίζονται όμως για άλλους τρεις», σχολίασε αρχικά.

Στο σκέλος της δήλωσής του που αφορά τον Π. Πικραμμένο και για τον οποίο εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την ταλαιπωρία που υπέστη ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε στο «Ραντάρ» ότι αναφέρθηκε ειδικά σε αυτόν «γιατί ήταν μόλις ένα μήνα πρωθυπουργός και νομίζω ότι ένας που αναλαμβάνει ευθύνες υπηρεσιακού πρωθυπουργού για 1,5 μήνα όχι μόνο δεν προλαβαίνει να μάθει τι γίνεται από τη Novartis αλλά ούτε και να πάρει αποφάσεις που επηρεάζουν την τιμολόγηση των φαρμάκων της».

Εξέφρασε ακόμα την άποψη πως «ο αθέμιτος ανταγωνισμός που έχει κάνει η Novartis και ο εκμαυλισμός των συνειδήσεων έχει γίνει σε βάθος χρόνου».

Σε ερώτηση αν κατά την κρίση του ίδιου υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε πως «Υπάρχει σκάνδαλο. Πολιτικές ευθύνες υπάρχουν. Ποινικές ευθύνες διερευνώνται. Και τουλάχιστον για επτά από τα δέκα πρόσωπα είπα τολμηρά ότι τα τεκμήρια με βάση καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων δεν ήταν επαρκή ώστε να παραπέμπονται για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες».

Για τη δήλωση ότι ταλαιπωρήσαμε τους ανθρώπους ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως  «θα μπορούσε να υπάρχει άλλη συνταγματική ρύθμιση για το πώς έρχονται οι φάκελοι στην Ολομέλεια της Βουλής ώστε να μην ταλαιπωρούνται πολιτικοί επειδή κάποιος κάπου κάποτε είπε ως προστατευόμενος μάρτυρας κάποια κουβέντα για ένα που διετέλεσε και πρωθυπουργός».

Σε ερώτημα αν είναι από εκείνους εντός ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως το κόμμα θα πληρώσει ακριβά τη συνεργασία με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Δεν γνωρίζω. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι έχουμε πάρει θέση όλα στο φως.

Δηλαδή αν υπήρξαν κάποιες παρεμβάσεις… Θέλω όμως να σας βάλω το γεγονός πως πέραν του κ. Αγγελή οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς και κυρίως η κ. Τουλουπάκη δεν έχει κάνει καμία κατάθεση εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου».

newpost.gr