Τα Eκπαιδευτήρια Σακκά κατέκτησαν την 1η και 2η θέση στον Τελικό Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής wro 2019 ανάμεσα στις105  καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.
Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 για τη βαθμίδα του Δημοτικού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16  Μαρτίου  στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε  από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου. Την εκδήλωση τίμησε  με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού.
Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση καινοτομίας, συμμετείχαν πάνω από 2.000 μαθητές από όλη την χώρα.
Τα παιδιά Δημοτικού  διαγωνίστηκαν  στις κατηγορίες: «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών», «Ποδόσφαιρο 2×2» και «Εποικισμός στον Άρη».

Το «Ποδόσφαιρο 2×2», απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού σχολείου. Σε αυτό το παιχνίδι , 2 αντίπαλες συμμαχίες που αποτελούνται από 2 τηλεχειριζόμενα ρομπότ η κάθε μία. Στόχος της κάθε συμμαχίας είναι να κερδίσει το παιχνίδι, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από τους αντιπάλους της.
Τα  Εκπαιδευτήρια Σακκά  συμμετέχοντας στην παραπάνω κατηγορία κατάφεραν αρχικά την πρόκρισή τους από τον Περιφερειακό Διαγωνισμό  Θεσσαλίας που διεξήχθη τονΦεβρουάριο στα Τρίκαλα με τρεις ομάδες στον Μεγάλο Τελικό.
Εντυπωσιακό ήταν ότι διακρίθηκαν οι ομάδες της SAKKAS ACADEMY και οι SAKKAS ROBOBOYS ανάμεσα στις 105 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και  αναμετρήθηκαν μεταξύ τους μαζί με τις συμμαχίες τους στον Τελικό κατακτώντας την 1η και 2η θέση  αντίστοιχα. Η ομάδα SAKKAS ACADEMY κέρδισε επίσης και το ειδικό βραβείο του καλύτερου σκόρερ του τελικού.
Την 3η θέση κατέκτησε επίσης τρικαλινή ομάδα η ΑΚΕΘ ROBOT FC αποδεικνύοντας ότι τα Τρίκαλα βρίσκονται στην κορυφή της εκπαιδευτικής  ρομποτικής!