Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 15:00 θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Δεκεμβρίου 2017. Από την τρέχουσα εξεταστική περίοδο εισάγεται νέο σύστημα υποβολής αιτήσεων απευθείας από τους υποψηφίους, μέσω συστήματος καταχώρισης αιτήσεων, το οποίο είναι προσπελάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kpg.it.minedu.gov.gr(ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ).
Μετά την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι οφείλουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 για τα επίπεδα:
α) Επίπεδο Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.
 β) Επίπεδο Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.
 γ) Επίπεδο Γ1 «Πολύ καλή γνώση» στην Τουρκική γλώσσα.
Πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία των Εξετάσεων, το ωρολόγιο Πρόγραμμα, τις προδιαγραφές των εξετάσεων, τον πίνακα με τις περιοχές όπου θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα ανά γλώσσα και επίπεδο καθώς και το εγχειρίδιο για τους υποψήφιους (manual) σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων, βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Τρικάλων. http://dide.tri.sch.gr