Στα πλαίσια του προγράμματος  ERASMUS+ με θέμα:  " Έξυπνα Συστήματα Οχημάτων – Ρομποτική"  που υλοποιεί το σχολείο μας, διοργανώθηκε πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης-κατάρτισης με αντικείμενο:  "Εισαγωγή στο  Arduino – Ρομποτική και Υβριδικά Αυτοκίνητα".
Η επιμόρφωση-κατάρτιση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19-12-2016 στο αμφιθέατρο του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων.
Εισηγητές του προγράμματος ήταν ο  κ. Μπλιούμης Αντώνιος, σχολικός σύμβουλος μηχανολόγων που παρουσίασε την ενότητα  "Εισαγωγή στο Arduino"  και ο  κ. Παπαδόπουλος Άγγελος, εκπαιδευτικός - μηχανολόγος ο οποίος παρουσίασε την ενότητα  "Ρομποτική και Υβριδικά Αυτοκίνητα".
Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η κα. Παπαποστόλου Βασιλική, Μηχανολόγος Μηχανικός – καθηγήτρια του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, υπεύθυνη του προγράμματος κινητικότητας ERASMUS+ ΚΑ1.
Η δράση είχε ως στόχο την επιμόρφωση-κατάρτιση των μαθητών και των καθηγητών που συμμετέχουν ως επιμορφούμενοι.  Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόκειται να μετακινηθούν 30 μαθητές και 8 καθηγητές για 15ήμερη κατάρτιση στην Μπολόνια της Ιταλίας και τη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Ευχαριστούμε θερμά τους δύο εισηγητές για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας, τη συνεχή στήριξη σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου μας καθώς και για την άψογη παρουσίαση του θέματος.  Ευχαριστούμε επίσης και τους επιμορφούμενους μαθητές για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους και την ενεργή συμμετοχή τους.
Κείμενο Γιώργος Πατρίκης