Σε παρέμβαση του στο KontraChannel, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣY.ΡΙΖ.Α κ. Χρ. Σιμορέλης τόνισε ότι,η Ελλάδα έχει φτάσει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση μέσα από συγκεκριμένες πολιτικέςπου εφάρμοσαν  τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης χάσαμε το 25% των ΑΕΠ,ενώ η ανεργία έφτασε το 30%. Η Κυβέρνηση παρέλαβε αυτή τη δραματική  κατάσταση και κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της.
Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ήταν επιτυχής και οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της δεύτερης. Η απομείωση του δημόσιου χρέους και η ποσοτική χαλάρωση έχουν μπει στην ατζέντα και αποτελούν προϋποθέσεις για να απεμπλακούμε από τη μέγγενη της επιτροπείας. Οι εταίροι μας δεσμεύτηκαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Σήμερα βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο που πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις, τουλάχιστον για τα βραχυπρόθεσμα και την ποσοτική χαλάρωση.
Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ουσιαστική πρόταση. Το μόνο που ζητάει είναι την παραίτηση της Κυβέρνησης και εκλογές γιανα αναλάβει την εξουσία. Η πολιτική τους είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη, γεμάτη σκάνδαλα και κακοδιαχείριση με απολύσεις και χτύπημα του κόσμου της εργασίας. Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που μας κουνούν το δάκτυλο χρωστούν συνολικά 400 εκ. ευρώ, ποσά που αδυνατούν να αποπληρώσουν.
Η Ελλάδα επιστρέφει με σταθερό ρυθμό στην ανάπτυξη. Σημασία έχει μαζί με την επιτυχία των δημοσιονομικών στόχων να χτυπήσουμε και τη μεγάλη ανεργία. Γι’ αυτό τον λόγο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε δραστικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία και η αναποτελεσματικότητα. Αξιοποιούμε στο βέλτιστο βαθμό τους κοινοτικούς πόρους καιμειώνουμε δραστικά τον χρόνο αδειοδότησης επιχειρήσεων και επενδύσεων. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που σταθεροποιεί τους φορολογικούς συντελεστές για σημαντικές επενδύσεις, δίνει σημαντικά κίνητρα σε ξένους επενδυτές, αυξάνοντας τη ρευστότητα και τις ευκαιρίες συμμετοχής σε επενδυτικά εγχειρήματα. Τέλος για πρώτη φορά αντιμετωπίζονται το λαθρεμπόριο, η φοροδιαφυγή και η σπατάλη της δημόσιας περιουσίας από όπου εξοικονομούνται τεράστια ποσά, αναγκαία για την ανακούφιση των πολιτών.