Για το σχολικό έτος 2020-2021, το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διεξήχθη πλήρως διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ομογένεια, με κόμβους συμμετοχής: Άγιο Νικόλαο,  Αγρίνιο,  Αθήνα,  Βόλο,  Ηράκλειο,  Ιωάννινα,  Καλαμάτα,  Καρδίτσα,  Καστοριά,  Κοζάνη,  Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πειραιά, Πύργο Ηλείας, Σύρο, Σπάρτη, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά, το διάστημα 15 έως και 17Απριλίου 2021.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και  την υποστήριξη  συλλόγων και ενώσεων πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ) και τοπικών φορέων. Την διοργάνωση του Φεστιβάλ για τα Τρίκαλα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δια του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΠΛΗΝΕΤ) Τρικάλων.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που ανέπτυξαν και δημιούργησαν  στο σχολείο τους.Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να παρακολουθήσουν πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση έδωσε την ευκαιρία:

α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,

β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθητικών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και

γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Μαθητικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται για 10η  φορά με επιτυχία σε 18 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά είναι μια γιορτή και βραβεύει την κάθε συμμετοχή.

Στα Τρίκαλα το Φεστιβάλ   πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά στις 16 Απριλίου και παρουσιάστηκαν εργασίες από μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Εκτιμάται ότι το επισκέφθηκαν διαδικτυακά γύρω στους 1000 μαθητές/τριες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. 

Συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς  που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, ευχαριστούμε το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων για τη φιλοξενία  και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 11ο Ψηφιακό Φεστιβάλ.

Η Οργανωτική Επιτροπή Π.Ε. Τρικάλων

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής : Ελένη Μαρίνα Ξυνοπούλου  Διευθύντρια Δ.Ε. Τρικάλων

Λεωνίδας Μποντίλας, Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΔΔΕ Τρικάλων (Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής)

Δημήτριος Θεοχάρης, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Τρικάλων

Χρήστος Ευσταθίου, Διευθυντής του 1ου ΕΚ Τρικάλων 

Νικόλαος Ντόγκας, Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

Φανή Σμιξιώτη, Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων

Αιμίλιος Παπαδημητρίου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86

Αθανάσιος Βράντζας, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86 

Καλλιόπη Μαγαλιού, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86 

Γεώργιος Γίδας, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86

Σταύρος Μητσιάδης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86

Δημήτρης Καραμπατάκης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86 

Χριστίνα Μεγαρχιώτη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86

Νικολέττα Σούλα, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86

Ευαγγελία Ζαφείρη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86

Ευάγγελος Μαντζάνας, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86

Κωνσταντίνος Καλλιάρας, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86

Σωτήρης Καρανάσιος, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86 

Επαμεινώνδας Αγγέλης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86

Δημήτρης Μπάνος, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86