Με την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης (18 Μαρτίου 2022) συνέπεσε το ραντεβού μαθητών/τριών από περιβαλλοντικό πρόγραμμα, με τον Δήμο Τρικκαίων για τις δράσεις του σχετικά με το περιβάλλον.

Η ομάδα μαθητών/τριών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων υλοποιεί το πρόγραμμα «Κο(υ)ρασμένος Πλανήτης» και στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε αρχικώς τον ΧΥΤΑ της ΠΑΔΥΘ, της διαδημοτική εταιρεία Τρικάλων και Καρδίτσας. Εκεί ενημερώθηκε από τους μηχανικούς, για τη λειτουργία του χώρου και τις ωφέλειες στο περιβάλλον.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων, όπου  την ομάδα υποδέχθηκε και καλωσόρισε η αντιδήμαρχος Παιδείας Εφη Λεβέντη, αναφερόμενη στη συνεχή προσπάθεια του Δήμου να βελτιώσει και ενισχύσει τις υποδομές της εκπαίδευσης.

Η δε υπεύθυνη μηχανικός – σύμβουλους το Δ. Τρικκαίων, Κων/να Ζαχαρή, εξήγησε συνολικότερα το πλαίσιο πολιτικής που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων για το περιβάλλον, με ειδικότερη αναφορά στην ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Τονίστηκε η απόφαση του Δήμου Τρικκαίων να υποβάλλει αίτημα για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της ΕΕ και διευκρινίστηκε το πεδίο δράσης, μέσω διαφόρων προγραμμάτων, αλλά και μέσω της καθημερινής δραστηριότητας του Δήμου στην ανακύκλωση.

Τους μαθητές και μαθήτριες συνόδευσε η εκπαιδευτικός κ. Β. Μιχαήλ, η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα με την εκπαιδευτικό κ. Ουρανία Τσιούτσια, με την ενθάρρυνση της διευθύντριας κ. Γ. Κουράκου.