Επτά χρόνια μετά το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος επισκέφθηκε και πάλι τα Τρίικαλα. Αυτή τη φορά για τον Μύλο των Ξωτικών μεν, κινούμενος με ηλεκτρικά λεωφορεία της e-trikala ΑΕ δε.

Ο κ. Παπαδόπουλος στο ίδιο υπουργείο το 2014 είχε συμβάλει τα μέγιστα στην αδειοδότηση και – εν τέλει – κυκλοφορία του πρώτου παγκοσμίως Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό.

Το 2021 (τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου) επισκέφθηκε τον Μύλο των Ξωτικών (νωρίτερα βρέθηκε στη Λάρισα) κα μετακινήθηκε με τα ηλεκτρικά λεωφορεία που παραχώρησαν στην e-trikala ΑΕ οι εταιρείες Ν. Κιολείδης και Π. Πετρόπουλος.

Τα οχήματα μεταφέρουν επιβάτες από και προς το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας, με τη χρήση τους να γίνεται αυτήν την περίοδο από το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων.

Η κίνηση των οχημάτων εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στο οποίο είναι αφιερωμένος ο φετινός Μύλος των Ξωτικών: το περιβάλλον και η προστασία του.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ξενάγησε τον υφυπουργό στις δράσεις υλοποιεί η διοργάνωση: κυκλική οικονομία, ανακύκλωση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ποδηλασία, κινητικότητα, απορρίμματα κ.α. Τον Υφυπουργό συνόδευε η βουλεύτρια Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Διευκρινίσεις παρείχε ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ κ. Οδ. Ράπτης, ενώ παρέστη και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων ΑΕ κ. Δημ. Ιωάννου.