O Νίκος Ευθυμιάδης υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων προσκλήθηκε από το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο και την Ιταλική πρεσβεία στο πρώτο Ελληνοϊταλικο Φόρουμ Επιχειρηματιών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με συμμετοχή μεγάλης αντιπροσωπείας Ιταλών Επιχειρηματιών και Εκπροσώπων Φορέων του Βιομηχανικού-Επιχειρηματικού χώρου. Επικεφαλής ήταν ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Paolo Gentiloni.
Το εναρκτήριο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Ιταλίας με θέμα: «Οι δυνατότητες συνεργασίας Iταλικών και Ελληνικών βιομηχανιών στον Αγρο-διατροφικό τομέα»  διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Διοργανωτές του φόρουμ ήταν η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, η Ένωση Ελλήνων Βιομηχάνων και το Ινστιτούτο Εξωτερικού Εμπορίου της γείτονος χώρας, καθώς και τα Ελληνο-Ιταλικά Επιμελητήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνών Σχέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι, που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Κοτζιάς, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, Λουίτζι Μάρας. Μεταξύ άλλων το παρόν έδωσαν ο Mc-RobertoLuongo Διευθυντής της General Ice (Ιταλικού Οργανισμού Προώθησης Εμπορίου), ο Daniel Kraus Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της CONFINDUSTRIA, ο Luca Pasarriello, Επικεφαλής της Διεθνούς Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Sace, ο Luigi Scardamaglia Πρόεδρος της FEDERALIMENTARE, ο Marco Novicelli Αντιπρόεδρος της ASSOBIOTEC (Τεχνολογίες Τροφίμων) και πολλοί άλλοι.
Πρωταρχικός σκοπός του φόρουμ ήταν η αναζήτηση και εύρεση πιθανών μελλοντικών τρόπων Συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας της βιομηχανίας τροφίμων των δύο χωρών. Σ’ αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η μεσημεριανή συνέδρια ερωτοαπαντήσεων, η οποία στόχευε στη διάδραση μεταξύ Ελλήνων και Ιταλικών επιχειρηματιών, επιτρέποντας στο κοινό να απευθύνει ερωτήματα στους Ιταλούς ομιλητές σχετικά με την εκτίμηση αναγκών της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στον αγροδιατροφικό τομέα.
Μαζί με τον Νίκο Ευθυμιάδη παρέστησαν και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα των Νομών Τρικάλων και  Καρδίτσας, με σκοπό την διεύρυνση των επαφών και συνεργασιών με την Ιταλία.
Αμφότεροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το μοναδικού χαρακτήρα πολυσυνεδριακό φόρουμ, Money Show 16, Θεσσαλονίκης που  διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στις 20-22 Μαΐου, 2016.