Έναν νέο κληρικό απέκτησε η ιερά μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών αφού με απόφαση του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου εντάχτηκε στο δυναμικό της μητροπόλεως. Ο Νικόλαος Δαλαγιώργος, αστυνομικός στο επάγγελμα και ειδικός συνεργάτης της θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο π. Νικόλαος, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην ευρύτερη περιοχή, από εδώ και στο εξής θα διακονεί ως εφημέριος σε έναν από τους πιο εμβληματικούς ναούς της πόλης στον ιερό ναό του αγίου Νεκταρίου Τρικάλων, μαζί με τον π. Κωνσταντίνο Κούκο.

Να σημειωθεί, ότι ο π. Νικόλαος που έλκει την καταγωγή του από τα Τρίκαλα, μέχρι πρότινος, διακονούσε στον ιερό ναό του αγίου Γεωργίου στο χωριό των αγίων Αναργύρων στην Κρανιά Μουζακίου, ενώ παράλληλα ασκεί και τα καθήκοντα του στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας.

Το απόγευμα της Παρασκευής στον ιερό ναό της αγίας Κυριακής του ομώνυμου χωριού, ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, απένειμε στον π. Νικόλαο Δαλαγιώργο το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου και όλοι μαζί αναφώνησαν το «Άξιος».

(*) φωτογραφία Δημήτρης Καραγιάννης

Αναστάσιος Βόπης (orthodoxia.info)