Στην Πόλη της Θεσσαλονίκης μετέβη την Κυριακή το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, για να παραστεί στην Ακολουθία του Καθαγιασμού του Αγίου Μύρου του Αγίου Δημητρίου.
Πρώτα τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή του Καθαγιασμού του Αγίου Μύρου του Αγίου Δημητρίου, από τον κ. Άνθιμο και τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο.
Η Ακολουθία αυτήν πραγματοποιείται κάθε χρόνο μία εβδομάδα μετά την Εορτή του Πολιούχου της Πόλεως. Όπου κατά την τελετή, οι Αρχιερείς με τους ιερείς, ανοίγουν την Λάρνακα όπου φυλάσσονται τα Λείψανα του Αγίου Δημητρίου και σκουπίζουν με βαμβάκι τον Μύρο που αναβλύζει από το σκήνωμα του Αγίου.
Στην συνεχεία το βαμβάκι αυτό που περνάει από την Λάρνακα του Αγίου, μοιράζεται προς ευλογία στους πιστούς, που συρρέουν κάθε χρόνο στον Ναό του Αγίου Δημητρίου, για να παρακολουθήσουν απο κοντά αυτήν την τελετή.
Μετά το πέρας του Καθαγιασμού η Λάρνακα του Αγίου Δημητρίου επέστρεψε στην θέση της, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, παρέλαβε την Ιερά Εικόνα της "Παναγίας Επισκέψεως", για να την μεταφέρει ξανά πίσω στην Μητροπολή μας στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως.


Βόπης Αναστάσιος