Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πα-νελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φα-σισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγω-νιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.     
Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Τρίτη 9 Μαΐου 2017.
Στην πόλη των Τρικάλων θα γίνουν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:
Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημά-των των  Ν.Π.Δ.Δ. και των  Τραπεζών,  από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαϊου μέχρι τις πρωι-νές ώρες της επομένης.
Ώρα 10:30   -  Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.  Η προσέλευση στη δοξολογία θα γίνει μέχρι ώρα 10:25.
Ώρα 11:00 - Επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία για την αντιφασιστική νίκη των λαών, από τη φιλόλογο-θεατρολόγο κα. Αθανασία Τσιοτινού. Κατάθεση στεφάνων εκπροσώπων όλων των οργανώσεων, οι οποίες έλαβαν ενεργά μέρος στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνά-μεων κατοχής, στον Ανδριάντα του Στρατηγού Σαράφη στην Κεντρική Πλατεία.