Μισό αιώνα πίσω μας πηγαίνει το ολιγόλεπτο φιλμ, ενός άγνωστου κινηματογραφιστή, που μεταφέρει σήμερα στην οθόνη μας πτυχές της ζωής των Τρικάλων του 1966! 

Στα καρέ του αποτυπώνονται τα σημαντικά και δημοφιλή τοπόσημα των Τρικάλων, όπως η τοξωτή, μεταλλική γέφυρα του Ληθαίου, το εμβληματικό ρολόι του Φρουρίου, το πανέμορφο αναψυκτήριο του και η Κεντρική πλατεία της πόλης που είναι ιδιαίτερα φροντισμένη με ολάνθιστες τριανταφυλλιές, ενώ ξεχωρίζουν τα σταθερά προπολεμικά ανθοδοχεία και το συντριβάνι της που υπήρχε εκείνη την εποχή.  

Οι καιρικές συνθήκες, όπως και τα πολλά γεμάτα λουλούδια καλλωπιστικά φυτά αλλά και το πλούσιο φύλλωμα των δένδρων, προδίδουν προχωρημένη Άνοιξη, με τον κόσμο να κυκλοφορεί στο κέντρο των Τρικάλων, ενώ όπως μας δείχνει το μεγάλο ρολόι της πόλης η ώρα είναι 6 παρά τέταρτο, εκείνου του απογεύματος του 1966! 

Το μικρό φιλμ αποτελεί μια ερασιτεχνική, έγχρωμη λήψη, διάρκειας μόλις 60 δευτερολέπτων και χωρίς ήχο, όπως έχει καταχωρηθεί στο διαδικτυακό αποθετήριο της Aylon Film Archives, που περιλαμβάνει ψηφιοποιημένα κινηματογραφικά φιλμ ερασιτεχνών, γυρισμένα κυρίως τις δεκαετίες 1940-1980.

Πρόκειται για μια γλυκιά και πολύ νοσταλγική βόλτα στα Τρίκαλα του 1966, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι! 

trikalaenimerosi.gr