Του Αναστάσιου Βόπη

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Δαλαγιώργος αναλαμβάνει από σήμερα νέος προϊστάμενος στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα το απόγευμα, ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος την οποία και ανακοίνωσε από άμβωνος στο εκκλησίασμα, αμέσως μετά από τον πανηγυρικό εσπερινό που τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Τρίκαλα, για την εορτή των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Ο π. Νικόλαος Δαλαγιώργος που έκτος από κληρικός είναι και εν ενεργεία αστυνομικός στο επάγγελμα, μέχρι πρότινος διακονούσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Η επιλογή του για την συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Μητροπολίτης Τρίκκης, "είναι ένας άνθρωπος που ο θεός τον έχει προικίσει με πάρα πολλά χαρίσματα".

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε στον νέο προϊστάμενο του μεγαλύτερου πληθυσμιακά ναού της πόλης, ο Θεός να του δίνει δύναμη και υγεία, ώστε να διακονήσει όμορφα και ευλογημένα στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει από σήμερα, ενώ παράλληλα τον προέτρεψε με τον χαρισματικό θεολογικό λόγο που διαθέτει, να συνεχίσει να γαληνεύει τις ψυχές των ανθρώπων.