Στην αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν από τις έντονες πλημμύρες του Μαΐου και του Σεπτεμβρίου 2016 στις περιοχές του Δήμου Πύλης και ειδικότερα  στις περιοχές των ποταμών Πορταϊκού (παραποτάμου του Πηνειού ποταμού) και των παραποτάμων του Παλαιοκαρίτικου, Μπεντένη και Ανάποδου, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
Η μελέτη του έργου, που συνετάχθη από τηΔιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων,  προβλέπει  εργασίες διευθέτησης της κοίτης των ποταμών, συμπληρώσεις καταστραφέντων αναχωμάτων και επενδύσεις των αναχωμάτων αυτών με συρματοκυλίνδρους και συρματοκιβώτια.
Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και ειδικότερα στην παρούσα φάση κατασκευάζονται συρματοκιβώτια στις όχθες του ποταμού παρά του οικισμού Ροπωτού, για την προστασία των παρόδιων ιδιοκτησιών και δη κατοικιών. Ήδη αποκαταστάθηκε το καταστραφέν τμήμα της οδού Πύλης - Ροπωτού που είχε πληγεί από τις εν λόγω πλημμύρες.
Πραγματοποιώντας επιτόπιο έλεγχο της προόδου των εργασιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ροπωτού κ. Γεώργιο Ρομπιέ  δήλωσε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες του Περιφερειάρχη μας Κώστα Αγοραστού, θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά τον νομό. Προτεραιότητά μας η προστασία των οικισμών, των καλλιεργειών αλλά και η προστασία της καθημερινότητας των πολιτών.»